Franse hoofdstad overweegt overstap naar Linux

Dit artikel delen:

Parijs denkt er hard over om ook Linux als besturingssysteem te nemen. Microsoft lijkt dus na München een tweede stad definitief te verliezen.

De verwachting is dat daarmee een trend is gezet, zegt Webwereld. De gemeente Parijs overweegt serieus om op de 17.000 pc's en -servers waar nu nog Windows op draait, Linux te installeren. Consultingbureau Unilog heeft in opdracht van de stad onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van Linux. Het rapport werd deze week aan de gemeente aangeboden. Binnen afzienbare tijd maakt Parijs bekend of het definitief voor Linux kiest.
 
In Europa wordt al enige tijd discussie gevoerd over het vervangen van Windows door Linux op pc's van de overheid. Zo werken enkele Franse overheidskantoren al met Mandrake Linux. Het bestuur van de gemeente München besloot onlangs ook om op de 14.000 aanwezige pc's Linux te installeren.
 
Volgens onderzoeksbureau IDC is de kans groot dat het voorbeeld van München en Parijs wordt gevolgd door meerdere gemeenten. Een aantal Nederlandse gemeenten zien Linux wel zitten. De verwachting is dat in het jaar 2008 het aantal Linux-pc's bij bedrijven en bij de overheid bijna is verdubbeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geweldig, dan zullen hopelijk eindelijk meer hardwarefabrikanten (bijvoorbeeld Canon) Ook eens serieus gaan nadenken om drivers voor andere besturingssytemen dan MS en Apple te gaan fabriceren!

Ik lees dit artkel toch anders:

Associated Press Newswires
Paris City Hall balks at Linux switch-over
By LAURENCE FROST
AP Business Writer
13 October 2004

PARIS (AP) - Local government offices in the French capital will not abandon Microsoft software overnight but instead gradually phase in more open-source programs, Paris City Hall said.

In a statement issued late Tuesday, City Hall said an independent study had shown that a switch to non-proprietary software -- called 'open source' because the underlying code is freely shared -- would cause "significant additional cost without improving the service."

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-13T12:54:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.