Microsoft introduceert Windows Thin PC

Microsoft heeft voor het eerst een testversie van zijn Windows Thin PC gepresenteerd. Dit is een uitgeklede versie van Windows 7 waarmee ict-afdelingen oudere pc’s kunnen veranderen in thin clients. Windows Thin PC is geschikt voor het uitrollen van desktopvirtualisatie, aldus Microsoft.

De Windows Thin PC bevat RemoteFX-technologie, afkomstig van het overgenomen Calista. Met RemoteFX zijn zware grafische applicaties, zoals video's, games en 3D-beelden, beter op desktops, notebooks en thin clients te gebruiken. Windows Thin PC werkt met de virtualisatietechnologie van Windows Server 2008 R2.

System Center Configuration Manager

Met Windows Thin PC kunnen klanten gebruik maken van Microsoft System Center Configuration Manager voor het uitrollen en beheren van Windows Thin PC's. Computers die op Windows Thin PC werken, hebben geen Microsoft Virtual Desktop Access (VDA)-licentie nodig. Zo'n licentie kost normaal honderd dollar per jaar.

Software Assurance

De testversie van Windows Thin PC is beschikbaar voor alle klanten. Wanneer het product officieel in de verkoop gaat, is het alleen beschikbaar voor klanten met een Software Assurance (SA)-licentieovereenkomst. Microsoft Software Assurance is een licentieprogramma waarmee klanten hun Microsoft-software kunnen vernieuwen en de betalingen in termijnen kunnen voldoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Linux is nog veel goedkoper :-P

'k heb h'm al geprobeerd, hij is wel lekker snel bij opstarten; 52 tot 64 seconden voor een kaal systeem van 1GHz Proc. en 1 GB RAM, zonder Pagefile, afluiten gaat nog sneller: 12 tot 21 seconden.
Maar, er zit wel een vette fout in het activatie proces - heel erg 'weird'; hij mist gewoon de bestanden SLUI.exe, SLUINotify.dll, en SLLUA.exe

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-31T14:53:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.