Centric start leer- werktraject systeemspecialist

Ict-dienstverlener Centric is vanaf 1 juni 2011 gestart met een een betaalde traineeship. Binnen dit programma worden deelnemers in anderhalf jaar opgeleid tot systeemspecialist. Het traineeship is voornamelijk gericht op pas afgestudeerde hbo’ers.

Centric zegt het initiatief gestart te zijn omdat het in de praktijk moeilijk blijkt zou zijn goede systeemspecialisten te vinden. 'Bovendien voeren bedrijven door het aantrekken van de arbeidsmarkt momenteel 'een war for talent', aldus de dienstverlener.

Met het traineeship wil Centric young professionals 'voor het vak enthousiasmeren en voor langere termijn aan de organisatie te binden.' Ook wil de onderneming door in talent te investeren 'de kennis en kwaliteit voor Centric-klanten waarborgen.'

Zes certificeringen

Het leer- en werktraject dat bestaat uit trainingen en opleidingen in zowel technische kennis als vaardigheden. Na afloop beschikt de deelnemer over zes certificeringen die worden uitgegeven door onder meer Microsoft, Citrix, Vmware en Cisco. De kandidaten worden persoonlijk begeleid door verschillende personal coaches, technisch begeleiders en managers.

Na het doorlopen van het traineeship mogen de deelnemers zich volwaardig systeemspecialist noemen. Centric hoopt de systeemspecialisten tenminste tot drie jaar na de opleiding aan zich te binden. De huidige deelnemers zijn gerekruteerd via diverse mailingen, LinkedIn, jobports en bij verschillende hogescholen.

Centric zegt het aantal traineeships 'naar alle waarschijnlijkheid' de komende tijd verder uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-03T16:28:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.