Windows Thin PC is vanaf 1 juli beschikbaar

Dit artikel delen:

Microsoft zegt dat Windows Thin PC (WinTPC) vanaf 1 juli 2011 via een download beschikbaar is. Windows Thin PC is een uitgeklede versie van Windows 7 waarmee ict-afdelingen oudere pc’s kunnen veranderen in thin clients. Windows Thin PC is geschikt voor het uitrollen van desktopvirtualisatie, aldus Microsoft.

De Windows Thin PC bevat RemoteFX-technologie, afkomstig van het overgenomen Calista. Met RemoteFX zijn zware grafische applicaties, zoals video's, games en 3D-beelden, beter op desktops, notebooks en thin clients te gebruiken. Windows Thin PC werkt met de virtualisatietechnologie van Windows Server 2008 R2. Op WinTPC werken ook webbrowsers, media players, instant messenger (IM) clients, documentviewers, .NET Framework en Java Virtual Machine. Microsoft heeft liever niet dat Office op Windows ThinPC wordt gedraaid, beter is dat op een normale pc te doen. 

WinTPC ondersteunt alle keyboardtypes, waaronder het internationale keybord. Pc-gebruikers kunnen de Key Management Server (KMS) of Multiple Activation Key (MAK) blijven gebruiken, aldus Karri Alexion-Tiernan, director product management bij het onderdeel Microsoft Desktop Virtualization. Vanaf het derde kwartaal 2011 krijgt Windows ThinPC ondersteuning en bescherming van Forefront Endpoint Protection.

Software Assurance

Met Windows Thin PC kunnen klanten gebruik maken van Microsoft System Center Configuration Manager voor het uitrollen en beheren van Windows Thin PC's. Computers die op Windows Thin PC werken, hebben geen Microsoft Virtual Desktop Access (VDA)-licentie nodig. Zo'n licentie kost normaal honderd dollar per jaar. Windows ThinPC is het alleen beschikbaar voor klanten met een Software Assurance (SA)-licentieovereenkomst. Microsoft Software Assurance is een licentieprogramma waarmee klanten hun Microsoft-software kunnen vernieuwen en de betalingen in termijnen kunnen voldoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan iemand me ook vertellen waarom Microsoft liever niet heeft dat men hier Office op draait? Dit lijkt me persoonlijk nl. een behoorlijk gemis.

@dennis,

Het is bedoelt om virtualisatie software hierop te draaien. Met een virtual desktop kan er op een server gewerkt worden. Dus meer in de cloud richting werken.

Vandaar

Met deze software kun je een gewone pc als een thinclient gebruiken.
Een thinclient (of straks deze versie van Windows) maakt verbinding met je small-business-server of terminalserver om daarop een remote desktop te draaien. Op die RD is dan Office en andere software die voor jou is beschikbaar. Zo kan de ict-afdeling centraal alle rechten toewijzen en hoeven ze niet bij iedere pc langs te gaan om de rechten in te stellen.
Als het moet zou je zelfs vanuit huis kunnen werken omdat je RD altijd beschikbaar is.

Ik heb Windows Thin PC getest toen het nog Beta was, en nu met de RC, moet ik nog steeds zeggen, dit is een dikke 'trekker' voor/van Microsoft, hier zullen heel veel bedrijven dankbaar gebruik van maken.
Een goed product (Windows7) in een nog beter jasje (installeerbaar op oudere PC's), een regelrechte topper dus.
Jammer is echter dat IE9, er 'tot nu toe, niet op geïnstalleerd kan worden (Wat betekend: tot nu toe nog niet op de Beta en RC versies van Win7-ThinPC)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-10T15:36:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.