Nieuwe HP-divisie rolt WebOS zakelijk uit

Dit artikel delen:

HP zet vaart achter zijn eigen besturingssysteem WebOS, dat het in handen kreeg na de overname van Palm, leverancier van mobiele apparatuur en software. HP heeft daarvoor de nieuwe WebOS global business unit opgericht, die zich vooral gaat richten op de zakelijke uitrol van WebOS. De divisie wordt geleid door de Amerikaan Stephan de Witt, die afkomstig is van HP Personal Systems Group (PSG).

De nieuwe WebOS-divisie werkt nauw samen met HP PSG, dat wordt geleid door de Amerikaan Todd Bradley. Bij HP PSG, dat jaarlijks goed is voor een omzet van 41 miljard dollar, zit tegenwoordig ook Jon Rubinstein. Hij is verantwoordelijk voor de technische integratie van WebOS en HP TouchPad-tablet.

Volgens HP is het de bedoeling dat de WebOS-gebaseerde TouchPad-tablet in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen in de markt voor mobiele apparatuur, cloud computing en desktopvirtualisatie.

Achtergrondartikel WebOS

Lees ook het achtergrondartikel 'HP WebOS wil mee surfen op bereik Windows'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben het niet geheel eens met de strekking van dit artikel. Deze "nieuwe" divisie is slechts een rebranding van de Palm Global Business Unit. Ze doen dus de naam Palm weg, maar dat heeft weinig tot niks te doen met het zich richten op de zakelijke markt.

Het nieuwe hoofd van deze divisie legt in onderstaand interview ook uit dat ze liever niet meer kijken naar consument/zakelijk, maar meer naar de persoon die de technologie moet gaan gebruiken.

http://www.engadget.com/2011/07/12/the-engadget-interview-hps-stephen-dewitt/

Hoop dat Stephen de Witt het beter doet dan Jon Rubinstein op het vlak van sales en marketing. Overigens is Rubinstein ook niet echt een 'sales' persoon. Denk dat hij zich beter bezig kan houden met innovatieve dingen verzinnen op de voormalige plek van Rahul Sood (Voodoo systems).

Als Palm/webOS gebruiker is het wel fijn om te zien dat aan het hoofd van deze Personal Systems Group een voormalig Palm CEO staat, namelijk Todd Bradley

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-14T08:58:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.