Britse overheid eist schadevergoeding EDS en Microsoft

De Britse regering wil de geleden schade door grootschalige pc-uitval verhalen op dienstverlener EDS en Windows-producent Microsoft. Vorige week is de opwaardering van zeven pc's fout gegaan waardoor zo'n dertigduizend pc's buiten werking zijn geraakt.

Dit volgens opgave van EDS-woordvoerders. Zij spreken van dertigduizend tot vijfendertigduizend pc’s. Enkele online-media schreven al over zestigduizend tot tachtigduizend onklaar gemaakte pc’s. Het Britse Departement voor Werk en Pensioenen (http://www.dwp.gov.uk/), vergelijkbaar met het Nederlandse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft in totaal honderddertigduizend pc’s. Een woordvoerder van het DWP neemt het aantal uitgevallen pc’s wat ruimer dan EDS en spreekt van veertigduizend stuks.
Het ging om een opwaardering van slechts zeven pc’s. Die machines draaiden Windows 2000 en moesten opgewaardeerd worden naar Windows XP. Dienstverlener EDS omschreef de operatie als een routineopwaardering. Er werd echter een incompleet – en dus niet functioneren – systeemimage gedistribueerd over het DWP-netwerk naar enkele tienduizenden pc’s.
De storing zorgde ervoor dat DWP-personeel niet kon inloggen en dus geen gebruik kon maken van externe middelen als e-mail en interne middelen als het intranet en verwerkingssysteem. De Britse overheid zit nu dan ook met een forse achterstand voor het afwijzen of honoreren van uitkerings- en pensioenaanvragen.
De grote storing is inmiddels verholpen door een speciaal team van EDS, met steun van Microsoft. Het DWP bevestigt dit, maar zegt dat er nog enkele kleinere, resterende kwesties zijn. Die zijn gerelateerd aan het e-mailsysteem van het departement en verhinderen nog de terugkeer naar de normale gang van zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het verbaast me niet dat het weer eens goed fout gaat als er MS software in het spel is. Zelfs een upgrade met SP 2 heeft mijn PC plat gelegd, laat staan een netwerk met tienduizenden PC. Na alle gaten en lekken kan dit er ook nog bij. Hoever moet het gaan voordat organisaties en ondernemingen uiteindelijk overstappen op Linux.

Haha Ronald..Kan het nog korter door de bocht...
Als je een incompleet image van Linux gaat verspreiden zal het ook niet goed gaan...

Groet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-29T14:09:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.