Kansen keren voor Windows Phone 7

Dit artikel delen:

Microsoft heeft meer leveranciers van smartphones naar zich toegetrokken die hun apparatuur geschikt maken voor het Windows Phone 7 mobiele besturingssysteem. Hierdoor hoopt Microsoft zijn bescheiden marktaandeel te vergroten.

HTC gaat zijn nieuwe smartphones Titan en Radar uitrusten met de ‘Mango' variant van Windows Phone 7. Samsung is van plan Windows Phone 7 op zijn Series 7 Slate apparaat te installeren.

Verder komen meer applicaties beschikbaar voor Windows Phone 7. Er worden nu dertigduizend verschillende mobiele applicaties ondersteunt, zo meldt de 'Windows Phone 7 Applist blog'. Dat is nog steeds aanzienlijk minder dan de vijfhonderdduizend apps die Apple iOS ondersteunen en de 250.000 apps die beschikbaar zijn voor Google Android.

HP WebOS

Windows Phone 7 had wereldwijd in juli van dit jaar een marktaandeel van 5,7 procent. In april was dat nog 6,7 procent. Dat geldt voor alle Windows Phone versies. Onderzoeker Comscore zegt zelfs dat Windows Phone maar 1 procent marktaandeel heeft. Google Android heeft 41,8 procent marktaandeel. Apple iOS heeft 27 procent marktaandeel, aldus Comscore.

Maar Microsoft heeft nu betere kansen sinds HP is gestopt met WebOS. Inmiddels zijn WebOS-ontwikkelaars benaderd door Microsoft om hun applicaties geschikt te maken voor Windows Phone 7. Ook de aankoop van Motorola Mobility door Google kan ertoe bijdragen dan grote smartphone-leveranciers naar Microsoft overstappen, omdat ze nu moeten gaan concurreren met Google.

Mango

Verder rekent Microsoft dat het Mango-besturingssysteem en de bijbehorende marktplaats het aandeel van Windows Phone 7 gaat opkrikken. Isv's kunnen applicaties beschikbaar stellen via Microsoft's online site App Hub. Ook het partnership met Nokia, waarin Windows Phone voortaan als enige besturingssysteem op de smartphones wordt geleverd moet leiden tot meer marktaandeel, zo hoopt Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Microsoft laat echter tienduizenden MKB'ers in de steek die hun outlook op hun PC willen synchroniseren met de smartphone/ dat kon met active sync, agenda, contacten, taken, memo's + Word en Excell. Mensen willen dit niet via een cloud account dit oplossen maar direct tussen PC en smartphone. MCS laat veel gebruikers in de steek die dan maar als het toch via de cloud moet overgaan op Apple of bijv een Galaxy met Android, ook niet perfect waar het werkt en goed ook.

@Karel
Dat is simpel af te vangen met een Outlook-connector.
Voordat je een opmerking hebt, graag eerst even checken of hetgeen je zegt wel klopt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-16T08:01:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.