Ordina neemt SAP-beheer Prorail op zich

Dit artikel delen:

Spoorbeheerder Prorail heeft met Ordina een zevenjarige overeenkomst getekend voor het beheer van alle SAP-systemen. Het contract gaat per 1 oktober 2011 in en heeft een geraamde waarde van 8,4 miljoen euro. Prorail gebruikt de SAP-software voor de ondersteuning van zijn financiële en logistieke processen. Door het beheer van SAP in handen van Ordina te leggen wil het spoorbedrijf op de kosten besparen.

Prorail is een groot SAP-gebruiker. De spoorbeheerder gebruikt de software met name voor de procesondersteuning van de verschillende stafafdelingen, maar wil het pakket ook grootschaliger inzetten bij de kernprocessen van het bedrijf, zoals railinfraprojecten en onderhoudswerkzaamheden. Automatiseerder Ciber helpt Prorail bij het inzetten van extra modules. Daarvoor sloot de spoorbeheerder in 2009 al een langjarig contract met dit bedrijf. Daar is voor het beheer nu een lang contract met Ordina bijgekomen.

Volgens Henk Bothof, directeur ICT-Services Prorail, kan zijn bedrijf door het beheer van SAP in handen van Ordina te leggen op de kosten besparen. Ordina heeft op SAP-gebied de status van 'Special Expertise Partner' voor applicatiemanagement en hosting. De nieuwe bestuursvoorzitter Stépan Breedveld wil minder afhankelijk zijn van de sterke marktposities van Ordina in de overheid en het bankwezen. Hij ziet het contract met Prorail dan ook als belangrijke versterking van de positie in de logistieke markt. Hier werkt de ict-dienstverlener al voor de Belgische Spoorwegen, Luchthaven Schiphol en Havenbedrijf Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zeven jarenlang? Als dat maar niet sappelen wordt?

8 Mio/ 7 Jaar. Dus 2 beheerders.

Ik denk dat we in de toekomst meer gaan zien dat beheer niet door mensen, maar door machines wordt gedaan. IPsoft is bijvoorbeeld heel ver met autonome expertsystemen.

Proficiat, mooie deal.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-21T10:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.