Lek in Google's Desktop Search ontdekt en gedicht

Dit artikel delen:

Wetenschappers van de Rice University in Texas hebben een lek ontdekt in Google's Desktop Search. Door dit lek konden kwaadwillenden de zoekresultaten inzien.

Google heeft inmiddels het lek gedicht. Alle versies met het nummer 121004 of hoger zijn veilig. Alle andere versies worden aangepast via de automatische update van het programma. De wetenschappers hadden Google in oktober al gewaarschuwd.

Het probleem deed zich voor als een gebruiker naar een speciale pagina surfde (bijvoorbeeld van de hacker) waarop een kwaadwillende code staat. De hacker kon door middel van de code de zoekresultaten van de lokale pc bekijken. Mensen men een draadloze verbinding moesten helemaal oppassen. Zij hoefde niet eens te surfen naar de webpagina van de hacker. Volgens The New York Times kon een hacker via een kleine aanpassing in het draadloze netwerk de zoekresultaten van de Desktop Search al inzien.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-21T10:15:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.