'Beheersoftware voor virtualisatie wordt beter'

Virtualisatie

De kwaliteit van beheersoftware voor virtuele omgevingen wordt beter en uitgebreider, aldus onderzoeksbureau Ovum. Dat is wel nodig nu bedrijven steeds vaker virtualisatiesoftware gebruiken om hun it-omgevingen naar de cloud migreren. Leveranciers zoals VMware, Citrix en CA bieden inmiddels meer moderne beheersoftware voor virtuele omgevingen.

Volgens Ovum is virtualisatie het middel om meer gebruik te maken van cloud computing. Zo kunnen erp- en crm-software in de cloud worden gezet. Daarvoor is wel een behoefte aan betere beheertools voor diverse clouddiensten, zoals SaaS en IaaS, maar ook voor het beheer van opslagomgevingen van data die in de cloud worden opgeslagen en opgevraagd kunnen worden.

Er is met name meer behoefte aan beheertools voor diverse technologieën die nodig zijn bij cloud conputing, zo schrijft Ovum-analist Roy Illsley op zijn blog. Daarnaast moeten de beheertools ook kosten besparen.

CA, Citrix en VMware

Inmiddels hebben een aantal leveranciers nieuwe beheertools aangekondigd. Zo heeft VMware verbeteringen aangebracht in VMware vCenter Operations en worden nieuwe versies van VMware vFabric Application Management en VMware IT Business Management geïntroduceerd. Met deze oplossingen kunnen it-managers en cio's de waarde van it-investeringen optimaliseren en de waarde van informatietechnolgie communiceren in een taal die de business begrijpt, aldus VMware.

CA heeft zijn beheeraanbod voor virtuele omgevingen uitgebreid, onder ander door virtualisatie- en cloud computing-specialisten over te nemen. Dat zijn partijen zoals Arcot Systems, 4Base, Hyperformix, Nimsoft, 3Tera, Oblicore en Cassatt. Inmiddels haalt CA ruim één miljard euro omzet uit de verkoop van beheersoftware voor clouddiensten.

Citrix kocht in 2010 virtualisatiebeheersoftwareleverancier VLogix. Met de producten van VMLogix hoopt de virtualisatieleverancier het organisaties gemakkelijker te maken om hun virtuele machines te beheren en verplaatsen, van publieke naar private clouds en andersom. Dit jaar nam Citrix cloudbeheerspecialist Cloud.com over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-26T13:47:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.