Softwarelevereancier wil meer ruimte voor lokale marketing

Marketing Microsoft is nog te Amerikaans

Microsoft wil zijn marketing meer decentraliseren. 60 procent van de marketing wordt vanuit het hoofdkantoor in Noord-Amerika bepaald. De overige 40 procent wordt door de landenorganisaties ingevuld. In de toekomst moet die verhouding worden omgedraaid aldus Kevin Turner, coo van Microsoft.

Volgens Turner wordt 40 procent van de marketinguitingen lokaal uitgevoerd. 60 procent van de marketinguitingen worden bepaald vanuit het hoofdkantoor in Redmond, Noord-Amerika. Turner vindt dat er meer lokale marketing moet plaatsvinden. ‘Die taak moet worden uitgevoerd door onze internationale reclamebureaus. Ze moeten wel meer divers en creatief worden. Ik denk niet dat deze partijen een goede uiting hebben neergezet die we nog zouden moeten verdienen. Ik denk daarom dat we niet tevreden moeten zijn met wat we doen op het gebied van marketing. Ik vind dat we beter ons best moeten doen. Daar werken we continue aan.'

Achtergrondartikel over Microsoft-coo Kevin Turner

Lees meer in het achtergrondartikel 'Microsoft wil 5,5 miljard eindgebruikers erbij'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-24T08:29:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.