'Nextlevel ICT saneert na contractbeëindiging TCN'

Dit artikel delen:

Kantoorautomatiseerder Nextlevel ICT uit Utrecht saneert nadat een belangrijk contract met vastgoedontwikkelaar TCN niet is verlengd. De kantoorautomatiseerder heeft het personeel ingelicht dat er maatregelen volgen. Dat meldt een betrokkene aan Computable. Volgens Nexlevel ICT-directeur Raymond Lem is er helemaal geen sprake van een contractontbinding. 'Naar aanleiding van gesprekken met TCN is de overeenkomst voortgezet.' TCN wil niet op de zaak reageren.

In een brief, die in handen is van Computable, meldt TCN aan het management van Nextlevel ICT dat het contract voor ict-diensten wordt opgezegd. Uit het schrijven van april 2011 blijkt dat TCN ontevreden is over de geleverde ict-diensten en de verbintenis uiterlijk per 1 januari 2012 eindigt.

Het contract met TCN zou goed zijn voor ongeveer 30 procent van de omzet van de kantoorautomatiseerder. Volgens Lem zijn naar aanleiding van de brief gesprekken gevoerd en is het contract met drie jaar voortgezet. TCN wil niet reageren.

Eind 2011 maakte de kantoorautomatiseerder bekend dat Martijn Cliteur zijn prive-aandeel in Nextlevel ICT onderbracht bij zijn bedrijf Property Works. Nextlevel ICT-directeur Lem zei toen dat het ging om het herschikken van de aandelen voor groeiplannen. Property Works, dat 60 procent van de aandelen van Nextlevel ICT in handen heeft, zou kapitaalkrachtiger zijn.

Personeel ingelicht

De betrokkene, die anoniem wil blijven, meldt dat vier dagen na het bericht over de aandelen het personeel van de kantoorautomatiseerder is ingelicht over mogelijke vervolgstappen op het wegvallen van TCN als klant. Inmiddels zou in ieder geval één medewerker zijn ontslagen. Bij Nextlevel ICT werkten eind 2011 22 mensen. Property Works heeft ongeveer 75 man in dienst.

Lem stelt dat er helemaal geen mededelingen zijn gedaan aan het personeel over een sanering. Hij zegt dat zijn bedrijf gestaag groeit en denkt te maken te hebben met een rancuneuze medewerker.

TCN en Nextlevel ICT

Nextlevel ICT komt voort uit TCN. Het gaat om de voormalige automatiseringstak van de vastgoedontwikkelaar. Eind 2012 wijzigde TCN ICT, nadat het al drie jaar op eigen benen stond, zijn naam in Nextlevel ICT. Het bedrijf levert werkplekbeheerdiensten aan het midden- en kleinbedrijf, in het bijzonder aan huurders op bedrijvenparken. Het gaat onder andere om beheer op afstand waarbij de ict van meerdere bedrijven op een server wordt ondergebracht. De leverancier noemt dat concept Megadomein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-04T11:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.