Naam uitgeklede versie Windows door EC afgekeurd

De Europese Commissie eist dat Microsoft een voor de consument aantrekkelijkere naam kiest voor de versie van Windows zonder Media Player. De suggestie die Microsoft gedaan heeft,Windows XP Reduced Media Edition, is afgekeurd door de Europese Commissie.

De door Microsoft gekozen naam is in de ogen van de Europese Commissie "niet aantrekkelijk". Dit zou kunnen betekenen dat aspirant kopers toch maar de versie mét zouden kiezen. Microsoft is akkoord gegaan met de eis en gaat de naam van veranderen.

Was Microsoft níet akkoord gegaan met de naamsveranderingen, dan  zou het bedrijf een boete riskeren van maximaal vijf miljoen dollar per dag, of 5 procent van Microsofts gemiddelde omzet per dag. Deze boete zou dan boven op de eerdere boete van 497 miljoen euro komen, die Microsoft al eerder is opgelegd.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zoals ik al zei in een vorig artikel, dat de Europese Commissie deze zaak verkeerd aanpakt. ipv een een windows te eisen zonder media player, hadden ze beter een windows xp lite kunnen eisen.

zoiets bestaat al, een firma heeft zich de moeite getroost een versie uit te brengen waarin het mogelijk is alle toegevoegde onderdelen aan het kale opering systeem zelf toe te voegen....

zie op http://www.litepc.com/

trouwens microsoft heeft al gereageerd zie:
zie ook http://seattlepi.nwsource.com/business/209892_msftreduced29.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-31T14:39:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.