Android zet marktgroei begin 2012 door

Dit artikel delen:

Android is met 56,1 procent wereldwijd marktleider in mobiele besturingssystemen. Het besturingssysteem heeft in een jaar tijd een groei van 45 procent gemaakt. iOS volgt met een marktaandeel van bijna 23 procent en haalt Symbian in. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van onderzoeksbureau Gartner.

Android was in het eerste kwartaal van 2011 ook al marktleider, maar toen met 36,4 procent. Het besturingssysteem heeft dus een grote groei doorgemaakt en heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan de helft van de markt in handen gekregen. iOS heeft in een jaar tijd Symbian ingehaald en is momenteel het tweede besturingssysteem. Apple realiseerde een groei van 51 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011. Apple en en het op Android-gebaseerde Samsung hebben gezamenlijk bijna 50 procent van de smartphonemarkt in handen.

Symbian ziet zijn marktaandeel van 27,7 procent (2011) dalen naar 8,6 procent. Nokia is de enige smartphoneleverancier die toestellen levert die werken met het besturingssysteem Symbian, maar heeft in 2011 Symbian verkocht aan Accenture.

Marktaandeel Nokia daalt

Research in Motion (RIM) heeft zijn nieuwe besturingssysteem Blackberry 10 gepresenteerd en hoopt hiermee een groter marktaandeel te krijgen. Voorlopig ziet Research in Motion dat niet terug in de kwartaalcijfers. Het bedrijf werd met zijn Blackberry OS geconfronteerd met een daling van 24  procent en heeft in het eerste kwartaal van 2012 een marktaandeel van 6,9 procent.

Microsoft zal met gemengde gevoelens kijken naar de Gartner-resultaten. De softwareleverancier zag wel dat er 5 procent meer Windows-smartphones verkocht werden, maar zag het marktaandeel met 0,7 procent dalen naar 1,9 procent. Nokia voorziet zijn nieuwe smartphones van het Windows Phone 7-besturingssysteem en zou met de Nokia Lumia 900-smartphone het verloren marktaandeel moeten terugpakken.

Mobiele telefoons

De verkoop van smartphones is gegroeid met 45 procent, terwijl de verkoop van mobiele telefoons met 2 procent is gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011. De drie grootste merken van mobiele telefoons zijn Samsung (20,7 procent), Nokia (19,8 procent) en Apple (7,9 procent). Samsung heeft hierbij Nokia ingehaald met 4,6 procent meer marktaandeel. Nokia verliest 5,3 procent marktaandeel en Apple behaalde 4 procent meer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op zich zijn marktcijfers altijd weer interessant om even bij stil te staan. Maar wat zegt het eigenlijk, niet veel vrees ik dit keer. Het belangrijkste gebruikersvolume zit in de consumer hoek. De marktgroei zit bij de smartphones/tablets, maar voor de bedrijfsomgeving zit dat in de kosten van de app-ontwikkeling.
Die differentiatie is helaas niet uit de cijfers te halen. Wel is er uit te halen dat de verschillende deeelmarjten die er zijn dor lekaar lopen in net rapport. Symbian is voor de smartphone en zal voor de dumpphome markt niet meer relevant worden.

Waarom is er geen Green Wheel App voor Android?

Android is met 56,1 procent wereldwijd marktleider in mobiele besturingssystemen. Het besturingssysteem heeft in een jaar tijd een groei van 45 procent gemaakt. iOS volgt met een marktaandeel van bijna 23 procent en haalt Symbian in. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van onderzoeksbureau Gartner.

Android was in het eerste kwartaal van 2011 ook al marktleider, maar toen met 36,4 procent. Het besturingssysteem heeft dus een grote groei doorgemaakt en heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan de helft van de markt in handen gekregen.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/besturingssystemen/4508996/1277048/android-zet-marktgroei-begin-2012-door.html#ixzz1vWHssOPZ

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-16T11:42:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.