Managed hosting door True

ICT Automatisering ziet omzet licht stijgen

 

Ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendracht heeft in het eerste kwartaal van 2012 de omzet met 4,3 procent zien stijgen tot 20,9 miljoen euro. In Duitsland daalde de omzet met 6,5 procent doordat afnemers belangrijke opdrachten misliepen. Het bedrijfsresultaat steeg licht van 0,8 naar 0,9 miljoen euro.

In Nederland steeg de omzet van ict-dienstverlener ICT Automatisering met 7 procent van naar 17,1 miljoen euro. De stijging wordt toegeschreven aan de afronding van enkele belangrijke projecten. De vraag in het eerste kwartaal van 2012 bevond zich op hetzelfde niveau als het laatste kwartaal van 2011. Nog steeds zijn klanten terughoudend bij het nemen van investeringsbeslissingen, constateert ICT Automatisering.

De omzet in Duitsland daalde met 6,5 procent naar 3,8 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, doordat enkele klanten in Duitsland opdrachten misliepen. De omzet bleef hiermee op het niveau van het vierde kwartaal in 2011. Het aantal medewerkers in Duitsland is stabiel gebleven.

Het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal is met 0,9 miljoen euro vrijwel gelijk gebleven, een jaar eerder lag dit cijfers op 0,8 miljoen. Als gevolg van de onzekere markt voor ict-dienstverlening, ziet ICT Automatisering af van een uitspraak over de omzet en resultaatverwachting over 2012.

Codesys

ICT Automatisering is onlangs systeempartner geworden van de Duitse softwareleverancier 3S-Smart Software Solutions voor de ontwikkelomgeving Codesys. Codesys is een zogeheten soft PLC-stack voor het programmeren van industriële machines volgens de internationale industriestandaard IEC 61131-3.

De dienstverlener maakt machinebesturingen voor apparaten waarin de Codesys PLC-stack is geïntegreerd. De geleverde software is gebaseerd op het eigen Machine Control Platform.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4509575). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Vreemd Johanes, slechts vier dagen geleden schreef nog dat er een versnelling van de omzetdaling heerst.
Kun je dat toelichten ?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.