Computable zoekt favoriete ICT-consultants

De ict-vaktitel Computable roept bezoekers van zijn website op aan te geven wie hun favoriete ict-consultants zijn. Zij kunnen daarbij kiezen uit de veertig grootste ict-contancybedrijven van Nederland. Voor twintig deelgebieden van het ict-vakgebied kunnen zij aangeven wie zij op dat terrein het liefst inschakelen. De uitkomsten van het onderzoek worden gepubliceerd in de jaarlijkse Computable Consultancy Guide 2013 die begin december 2012 verschijnt.

Computable biedt jaarlijks in zijn Consultancy Guide een overzicht van de veertig grootste ict-consultant. Die lijst wordt op basis van openbare omzetcijfers samengesteld door de financiële experts van Mazars Berenschot Corporate Finance. Het marktonderzoeksbureau Motivaction onderzoek vervolgens welke van deze consultancybedrijven door lezers het beste wordt gevonden, op basis van de feitelijke inhuur van deze ondernemingen.

Nieuw in de Consultancy Guide 2013 is een onderzoek onder bezoekers van de website naar welke consultant het beste imago heeft op twintig deelgebieden in het ict-vak. Bezoekers van de website Computable.nl kunnen daartoe voor twintig deelgebieden aangeven met wie zij op dat terrein het liefst zaken doen. Een jury van drie onafhankelijke experts, allen eindverantwoordelijk voor automatisering bij een ict-eindgebruiker, wordt gevraagd hetzelfde te doen. Samen met de stemmen van lezers bepaalt de jury fifty-fifty voor elk deelgebied wie de consultant is met het beste imago.

Bezoekers van de website kunnen een individuele link aanvragen voor het uitbrengen van hun stemmen. Per e-mailadres kan een maal worden gestemd in twintig deelgebieden. Voor elk deelgebied kan worden gekozen uit de bedrijven die bij de redactie van Computable hebben aangegeven op dat terrein actief te zijn met consultancydiensten. Stemmen kan tot en met 21 september 2012.

Deelgebieden

De deelgebieden waarin lezers hun favoriete ict-consultant kunnen aangeven zijn: architectuur, beheer, besturingssystemen, business intelligence, cloud computing, crm, development, ecm, e-hrm, erp, infrastructuur, internet, mobility, netwerken, open source, outsourcing, security, storage, telecom en virtualisatie.

Wie doen er mee?

Er kan worden gestemd op Accenture, Atos, Avanade, Avaya, Axians (Vinci Energies), Caesar Groep, Capgemini, Centric, Ciber, Cimsolutions, CSC, Deloitte Consulting, Detron ICT & Telecom Groep (inclusief Marviq en Zoranet), Fujitsu, IBM, Imtech ICT, Info Support, Inter Access, KPN Consulting, Legian, Logica, Nobel, Ocom (DataXenter, EvoSwitch, FiberRing, Leaseweb), OGD ict-diensten, Ordina, Quint Wellington Redwood, Qurius, Simac ICT, Sogeti, Tata Consultancy Services, Total Specific Solutions (TSS, incl. Co-maker, Everest, KZA, PharmaPartner, PinkRoccade Healthcare, PinkRoccade Local Government, TASS en Yonder), Triple P, Valid, VCD IT Groep, Vosko, VX Company.

Van de ondernemingen Altran, Bull, CSN en Ilionx heeft Computable geen reactie ontvangen op het verzoek aan te geven op welke deelgebieden het bedrijf actief is. Deze bedrijven zijn dan ook niet opgenomen in het stemformulier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Van de lijst deelnemers mis ik "Een/meerdere freelancer(s)".
Ik heb zelf afgelopen 4 jaar opdrachten voor 3 van bovengenoemde "consultants" succesvol uitgevoerd. Zoals vaker het geval is kunnen zij lang niet altijd de juiste expertise aan hun klanten leveren.
Dus moet de eindklant een rekening betalen die 2 tot 3 keer zo hoog is als wat ze anders zou betalen als ze mij direct (of via een bemiddelings-bureau) zouden inhuren. De inbreng van de zgh "consultancy" bedrijf bij deze opdrachten was nihil. (Sorry, ik was de levering van de timesheets vergeten.)

@R. James, 06-09-2012 13:41
Mijn punt ook. Ik heb een aantal lastige projecten moeten doen bij een system integrator alsmede taken overgenomen van het vaste personeel want te moeilijk, ziek of overspannen. De eindklant betaalde in dit geval 2 maal zoveel inderdaad.

Wat zijn eigenlijk de criteria voor selectie van bovengenoemde bedrijven? Is dit bijvoorbeeld alleen de grootte van de organisatie en/of het aantal deelgebieden waarop support/implementaties plaatsvinden? Is het niet mogelijk om per deelgebied te kijken naar de kwalitatief betere dienstverleners? Ik weet bijvoorbeeld zeker dat mijn werkgever (de 4Apps Group) in het deelgebied ERP (Oracle E-Business Suite) en Business Intelligence tot de betere dienstverleners behoort...

Het is denk ik beter dit als mis(s) verkiezing te bestempelen, allerlei soorten ebdrijven staan hier door elkaar, waarvan een aantal niets met consultancy te maken hebben, wel met verkoop ondersteuning, levering van apparaten etc. Misschien iets voor de redactie, om eerst. het begrip consultancy scherp te krijgen .........

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-06T10:43:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.