Atos sluit binnen een jaar vestiging in Vlissingen

Verhuizing

Ict-dienstverlener Atos heeft per 1 september 2012 zijn kantoor in Vlissingen gesloten. Dit is nog geen jaar na de ingebruikname van het pand. Reden voor de sluiting van het kantoor is het uitblijven van nieuwe klanten en het terugdraaien van een grote aanbesteding van het Zeeuwse nutsconcern Delta.

Het kantoor in Vlissingen - gevestigd in het Witte Huis op de Kenniswerf - werd eind 2011 in gebruik genomen. Het telde 35 werkplekken: twintig vaste werkplekken en vijftien flexplekken. Atos wilde vanuit het pand de regio beter bedienen. De medewerkers in Vlissingen zijn weer vanaf huis gaan werken, op andere Atos-locaties of bij een klant, net zoals ze deden voordat het kantoor werd geopend.

'Onze vestiging in Vlissingen was gestoeld op twee pijlers', zegt Atos-woordvoerder Erica Prins. 'Dit waren een groot bestaand lokaal contract en de intentie om, uitgaande van die bestaande lokale basis, meer lokale omzet te gaan halen. Een groot deel van het betreffende contract is echter niet verlengd, wat betekent dat onze lokale basis om verder op te bouwen onvoldoende aanwezig is.'

Cegeka

De grootste pijn zit voor Atos in het ontbinden van een contract dat de dienstverlener in 2006 sloot met het Zeeuwse nutsbedrijf Delta. Delta wilde voortijdig van het zevenjarige uitbestedingscontract af en wilde weer zelf het applicatiebeheer gaan doen. De optie werd daarbij open gehouden om dit samen met gespecialiseerde partners te gaan doen. In de nieuwe opzet wordt Cegeka hoogstwaarschijnlijk de opvolger van Atos voor het werkplek- en infrastructuurbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-13T10:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.