Rivierduinen en Belastingdienst winnen bronzen award

Philips wint ASL BiSL Trofee 2012

Award

Philips Corporate Staff heeft de ASL BiSL Trofee 2012 gewonnen. Het bedrijf versloeg de andere genomineerden GGZ Rivierduinen en Belastingdienst. De ASL BiSL Trofee is een onafhankelijke prijs voor het succesvol toepassen van ASL en/of BiSL bij het professionaliseren van applicatiebeheer of functioneel beheer en informatiemanagement.

Met het winnen van de trofee treedt Philips in de voetsporen van Heijmans (2004), CFI van Ministerie O&W (2005), De Amersfoortse (2006), Achmea (2007), Gemeente Amsterdam (2008), De Goudse (2009), VvAA (2010) en hogeschool Saxion (2011). De vakjury, bestaande uit de leden van de Architectural Board van de stichting, beloonde de twee verliezend finalisten met een bronzen award voor het toepassen van BiSL.

Philips

Philips heeft een zilveren award ontvangen en tevens de hoofdprijs gewonnen: de ASL BiSL Trofee 2012. Het bedrijf heeft deze prijs gewonnen voor de succesvolle wijze waarop het BiSL heeft toegepast binnen de functioneel beheerafdeling voor Corporate Staff. De jury was onder de indruk van de stappen die zijn gezet om de lijnorganisatie te laten inzien dat het eigenaarschap cruciaal is voor het welslagen van de ict-ondersteuning.

Ook is een aanzienlijke stap gezet door het opzetten en invoeren van ‘FAM’, de bij Philips gehanteerde werkwijze voor demand management. Opvallend is het werken aan een wereldwijd, door heel Philips heen, accepteren van FAM dat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de totale kosten van informatiesystemen.

Rivierduinen

Rivierduinen, een GGZ-instelling, is beloond met een bronzen award voor het toepassen van BiSL, waarbij de jury van mening is dat Rivierduinen een grote stap voorwaarts heeft gezet in het beheren van de ict-hulpmiddelen. De activiteiten concentreren zich rond de informatiesystemen Psygis en EPD. De organisatie van een servicedienst met rollen en functies die op het BiSL Framework zijn gebaseerd, heeft haar beslag gekregen.

Belastingdienst

Ook Belastingdienst heeft een bronzen award ontvangen voor het toepassen van BiSL bij het inrichten van functioneel beheer voor het informatiesysteem Toeslagen. Waar de Belastingdienst voorheen werkte met zogenaamde batch-georiënteerde systemen heeft men met het nieuwe toeslagensysteem een geheel andere aanpak nodig voor het functioneel beheer. Een Tijdelijke Beheer Organisatie (TBO) heeft hiervoor de basis gelegd, gebaseerd op BiSL , en de beheerorganisatie past deze nieuwe aanpak ook daadwerkelijk toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-21T14:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.