Computable onderzoekt imago van ICT-adviseurs

Vrouw notitieblok onderzoek vragenlijst

De ict-vaktitel Computable onderzoekt het imago van de top 40 grootste consultancybedrijven van Nederland. Het onderzoek, waaraan lezers en bezoekers van Computable kunnen deelnemen, bepaalt op zeven aspecten de waardering van de adviesdiensten door klanten. De uitkomsten van het onderzoek worden gepubliceerd in de Computable Consultancy Guide 2014 die op 6 december 2013 verschijnt.

Het online onderzoek duurt tussen vijf en tien minuten, afhankelijk van het aantal partijen uit de lijst waarmee de ondervraagde ervaring heeft opgedaan. De opzet van het onderzoek is gelijk aan dat van de jaarlijkse Computable ICT Services Guide. Aspecten waarnaar gevraagd wordt zijn het kennisniveau van de ict-adviseurs, de prijs, kwaliteit van de dienstverlening, betrouwbaarheid, nakomen van de tijdsplanning, binnen budget blijven en manier van communiceren. Voor elk van deze aspecten leidt dat tot een rapportcijfer. Bovendien wordt gevraagd een totaalcijfer voor de adviesdiensten te geven.

Bij de beoordeling van de dienstverlening wordt ook gevraagd op welk deelgebied van de ict het betreffende project is uitgevoerd. Dat maakt het mogelijk voor elk deelgebied de ict-adviseur aan te wijzen die door klanten het meest wordt gewaardeerd. Elke deelnemer kan binnen het onderzoek maximaal drie ict-adviesondernemingen beoordelen waarmee hij de afgelopen vijf jaar ervaring heeft opgedaan. Medewerkers van ict-adviesbedrijven zijn uitgesloten van deelname aan het onderzoek.

De basis voor het onderzoek is een lijst met de veertig grootste ict-dienstverleners opgesteld door de financiële experts van Mazars Berenschot Corporate Finance op basis van de omzetgegevens van bedrijven die ict-adviezen als bedrijfsactiviteit hebben. De gegevens zijn gehaald uit openbare financiële bronnen zoals jaarverslagen en gegevens van de Kamer van Koophandel. Voor het bepalen van de top 40 werd gekeken naar de jaaromzet van de betrokken ondernemingen.

Imago-onderzoek

Het imago-onderzoek wordt uitgevoerd door Computable in samenwerking met het gerenommeerde marktonderzoeksbureau Motivaction dat de onderzoeksresultaten verzamelt.

100 procent succesvolle IT-projecten

Deelnemers aan het onderzoek kunnen aangeven of zij in aanmerking willen komen voor een gratis exemplaar van het boek ‘100 procent succesvolle IT-projecten’ door Klaas Jung en Gerard van de Looi. De auteurs zijn de eigenaren van E-ID internet Strategies. Dit bedrijf houdt zich al ruim tien jaar bezig met het uitvoeren van ict-projecten voor top 500-ondernemingen in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-15T16:08:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.