ICT-onderzoekers Ovum en ITM fuseren

Dit artikel delen:

De Britse ict-onderzoeksbureaus Ovum en Informa Telecoms and Media (ITM) Research gaan samen. De nieuwe combinatie, naar eigen zeggen het wereldwijd drie-na-grootste analysebureau in de ict-sector, gaat verder onder de naam Ovum. Er werken 275 man waaronder honderdtachtig analisten. De productportfolio's worden samengevoegd tot 23 nieuwe of verbeterde diensten waarbij veel aandacht uitgaat naar dwarsverbanden tussen it, telecom en media. Daarbij gaat het onder andere om onderwerpen als telco-it, klantbeleving, 'enterprise mobility' en digitale media en muziek.

De fusie is naar verwachting eind mei afgerond. Het nieuwe bedrijf wordt geleid door de van het 'oude' Ovum afkomstige Steve Hotham. Hij wijst er op dat de markten van it, telecom en media steeds meer naar elkaar toe groeien (convergeren). Door Ovum en ITM Research, beide onderdeel van informatiedienstverlener Informa, te bundelen ontstaat er één bureau dat gespecialiseerd is in onderzoek, dataproducten en advisering in alle drie de sectoren.

Ovum organiseerde op 2 oktober 2013 voor de eerste keer een congres over ict in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-07T17:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.