'Dienstverlener profiteert van herstel economie'

Dit artikel delen:

Ict-dienstverleners en uitzendbureaus plukken de vruchten van de aantrekkende economie. Dat stelt de Rabobank. Volgens de bank profiteren bedrijven van het onverwacht snelle herstel van de economie. De bank heeft daarom de sectorprognoses voor 2014 tussentijds bijgesteld. Voor alle sectoren behalve de gezondheidszorg zijn de afzetverwachtingen beter dan een halfjaar geleden.

Over de sector zakelijke dienstverlening - waar het de ict-sector onder schaart - schrijft de bank : 'De zakelijke dienstverlening profiteert van de toename van bedrijvigheid in andere sectoren. Vooral de uitzendbureaus en de ict-dienstverleners plukken hier al de vruchten van.'

De opkomst van e-commercie biedt volgens de bank meer groeikansen voor logistieke dienstverleners en koeriersbedrijven. Eerder verwachtte de bank voor de sector zakelijke dienstverlening nog een krimp van een half procent. Nu stelt de bank die verwachtingen bij naar 0,7 procent groei.

Rabobank: 'Voor alle sectoren behalve de gezondheidszorg zijn de afzetverwachtingen beter dan een halfjaar geleden. Niet alleen het uitvoervolume neemt toe, maar ook de binnenlandse bestedingen stijgen weer licht. We verwachten dat het private investeringsvolume in 2014 met 4,75 procent toeneemt. De particuliere consumptie krimpt in 2014 met 1 procent. Dat is minder dan voorgaande jaren en minder dan eerder verwacht.'

Sectorontwikkelingen


Volumemutaties per sector jaar op jaar in %

 

2014 actueel

2014 prognose sept 2013

Industrie

2,5

1,2

Bouw

0

-1,2

Automotive

0,7

0,2

Groothandel

2

1,3

Detailhandel food

0,2

0

Detailhandel non-food

-1

-3,5

Horeca & recreatie

0,5

-0,5

Transport

0,8

0,2

Zakelijke dienstverlening

0,7

-0,5

Gezondheidszorg

0,2

1,4

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-30T10:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.