Centric virtualiseert werkplekken VieCuri MC

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Centric vernieuwt de werkplekken en achterliggende ict-infrastructuur van het Noord-Limburgse VieCuri Medisch Centrum. Het gaat om op Windows XP en Citrix 4.5 gebaseerde werkplekken die vervangen worden door virtuele werkplekken van VMWare. Centric levert ook hardware en drie jaar onderhoud op de nieuwe omgeving. Halverwege 2015 moeten de nieuwe werkplekken zijn opgeleverd.

Als de implementatie volledig is afgerond zal de nieuwe werkplekomgeving bestaan uit ongeveer 2500 werplekken waarvan ongeveer duizend virtuele werkplekken op basis van VMWare View. Ook zal Centric zo’n twaalfhonderd pc’s van het medisch centrum vervangen, servers leveren en ongeveer vierhonderd applicaties beschikbaarstellen, updaten en beheren.

Momenteel beschikt VieCuri over ongeveer 2200 werkstations, waarvan veertienhonderd pc’s, driehonderd laptops en vijfhonderd thin clients. Deze omgeving, die onder andere gebruik maakt van Windows XP en Citrix 4.5, is zowel op hardware- als softwarematig vlak echter 'end of life', aldus het medisch centrum. 

Microsoft staakte  8 april 2014 de ondersteuning van Windows XP. Met name bij overheden en zorginstellingen haalden ict-organisaties de deadline niet om voor die datum over te stappen naar een ander besturingssysteem. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-07T15:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.