Managed hosting door True

Centric virtualiseert werkplekken VieCuri MC

 

Ict-dienstverlener Centric vernieuwt de werkplekken en achterliggende ict-infrastructuur van het Noord-Limburgse VieCuri Medisch Centrum. Het gaat om op Windows XP en Citrix 4.5 gebaseerde werkplekken die vervangen worden door virtuele werkplekken van VMWare. Centric levert ook hardware en drie jaar onderhoud op de nieuwe omgeving. Halverwege 2015 moeten de nieuwe werkplekken zijn opgeleverd.

Als de implementatie volledig is afgerond zal de nieuwe werkplekomgeving bestaan uit ongeveer 2500 werplekken waarvan ongeveer duizend virtuele werkplekken op basis van VMWare View. Ook zal Centric zo’n twaalfhonderd pc’s van het medisch centrum vervangen, servers leveren en ongeveer vierhonderd applicaties beschikbaarstellen, updaten en beheren.

Momenteel beschikt VieCuri over ongeveer 2200 werkstations, waarvan veertienhonderd pc’s, driehonderd laptops en vijfhonderd thin clients. Deze omgeving, die onder andere gebruik maakt van Windows XP en Citrix 4.5, is zowel op hardware- als softwarematig vlak echter 'end of life', aldus het medisch centrum. 

Microsoft staakte  8 april 2014 de ondersteuning van Windows XP. Met name bij overheden en zorginstellingen haalden ict-organisaties de deadline niet om voor die datum over te stappen naar een ander besturingssysteem. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5147307). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×