Ordina deelt fraude-onderzoek na jaarwisseling

Dit artikel delen:
Onderzoek

Ict-dienstverlener Ordina verwacht eind januari 2015 de eerste uitkomsten te presenteren van intern onderzoek naar onregelmatigheden bij aanbestedingen en opdrachten van de overheid. Dat meldt het bedrijf in een update over het lopende onderzoek. De dienstverlener wil niet inhoudelijk ingaan op de resultaten.

Het bedrijf kondigde begin november 2014 aan dat er een onderzoek is gestart naar mogelijk frauduleuze praktijken rond grote ict-aanbestedingen. Bij die aankondiging werd gemeld dat het onderzoek eind 2014 of in het eerste kwartaal van 2015 zou worden afgerond.

Ordina-woordvoerder Jeroen Hellenberg: 'We kregen uit de markt en media vragen over de termijn waarop het onderzoek is afgerond, Die was wat ruim gesteld. Vandaar dat we nu meer duidelijkheid geven over het tijdstip waarop we de eerste uitkomsten zullen presenteren.'

Ook nu neem de dienstverlener een slag om de arm. Het onderzoek moet uiterlijk voor het eerste kwartaal van 2015 zijn afgerond. De eerste resultaten worden eind januari 2015 'verwacht'.

Ordina zal bij publicatie van de onderzoeksresultaten een overzicht presenteren van relevante feiten die zich hebben voorgedaan rondom de aanbestedingen en projecten. Ook licht het bedrijf de uitbreiding van het integriteitsprogramma voor medewerkers toe.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door De Brauw Blackstone Westbroek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ordina

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-19T11:16:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.