EU breidt onderzoek naar gestripte Windows uit

De Europese Unie onderzoekt meer klachten over Microsoft, onder meer of de Windows-versie zonder Media Player die het softwareconcern moet aanbieden wel technisch volledig functioneel is. Een EU-woordvoerder heeft dat woensdag gezegd.

Verschillende rivalen van Microsoft hebben volgens woordvoerder Jonathan Todd geklaagd dat de Windows-versie zonder de beeld- en geluidsspeler niet zo goed werkt met andere software.

De EU legde Microsoft vorig jaar al een boete van 497 miljoen euro op omdat het zijn Windows-monopolie misbruikte om concurrenten uit de markt te werken. Het gaf Microsoft tevens de opdracht een volledig werkende, uitgeklede versie van het besturingssysteem aan te bieden. Windows zonder Media Player is volgens Microsoft wel klaar, maar ligt nog niet in de winkel omdat er nu onenigheid is met de EU over de naam. Microsoft wilde het verkopen onder de, volgens de EU, te onaantrekkelijke naam ’Windows XP Reduced Media Edition’.

Behalve de uitgeklede Windows-versie moest Microsoft ook server-interfacecodes beschikbaar stellen aan concurrenten, zodat die hun producten beter kunnen afstemmen op netwerken met Windows-machines. Microsoft wil de informatie met licenties aanbieden die volgens de EU te duur zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-24T12:49:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.