100.000 euro voor softwaremarktplaats Ekipa

CEO Chmielewski: Wij zijn de Uber binnen de softwareontwikkeling

Dit artikel delen:

Marktplaats voor softwareontwikkelaars Ekipa heeft een investering binnengehaald van 100.000 euro. Die investering komt van een private investeerder. Sinds de lancering van de organisatie in januari 2015 hebben meer dan 250 ontwikkelteams zich aangesloten.

Ekipa ziet zichzelf als de Airbnb en Uber binnen de softwareontwikkeling. Het wil als nieuwkomer de strijd aan gaan met grote ict-bedrijven als Capgemini, IBM  en Accenture. Volgens Ekipa-ceo Piotr Chmielewski, biedt de organisatie meer dan een marktplaats voor kopers en verkopers binnen de software-branche. Het verbindt netwerken van softwareteams en specialisten en is daardoor een combinatie van een marktplaats en een sociaal netwerk.

Het bedrijf richt zich op het mkb en grote commerciële trajecten die niet rendabel zijn voor grote organisaties. Volgens Chmielewski is Ekipa flexibeler doordat er met specialisten uit verschillende landen kan worden gewerkt. ‘Wanneer een bedrijf kiest voor een Cap of IBM dan kiezen zij één organisatie met één manier van werken, dat beperkt hun keuze. Bij ons kunnen klanten zelf teams samenstellen.’

Voordat de organisatie nieuwe investeerders zoekt wil het eerst een aantal projecten afronden. Chmielewski: ‘We moeten eerst bewijzen dat dit model werkt. Hopelijk kunnen we over drie tot zes maanden naar nieuwe investeringen kijken.’

Uitbreiding Duitsland

De huidige projecten die worden uitgevoerd zijn vooral voor start-ups en mkb-bedrijven. Het gaat daarbij vooral om mobiele- en webapplicaties met een koppeling naar achterliggende systemen zoals Salesforce.com. Er lopen ook projecten binnen de e-commerce en in de game-industrie. 

Ekipa, gestart door Bridge Global IT Staffing, is momenteel actief in Nederland, Groot-Brittannië, Australië, Zweden, India ook kantoor en de Verenigde Staten. Daarbij wil de werkspot in Duitsland gaan starten. Volgens Ekipa hebben klanten via het platform toegang tot meer dan 5000 ontwikkelaars die gezamenlijk meer dan 50 miljoen euro omzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-13T10:18:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.