Microsoft biedt student gratis Windows 10

Studenten in het mbo en hoger onderwijs en leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kunnen via Surfspot en Slim.nl gratis hun Windows 7, 8 en 8.1 upgraden naar het nieuwe Windows 10 Education. Zij kunnen hiermee levenslang gebruikmaken van het nieuwe besturingssysteem. Dat kondigen Surfmarket, APS IT-diensten en SLBdiensten aan.

Studenten en leerlingen krijgen via Surfspot en Slim.nl gratis toegang tot Windows 10. Het gaat om de variant voor het onderwijs, namelijk Windows 10 Education. Deze variant heeft vrijwel dezelfde functionaliteit als de meest uitgebreide enterprise-versie. Bovendien biedt het ondersteuning aan de bring your own device (byod)-werkwijzen van onderwijsinstellingen. Het besturingssysteem biedt beveiliging via Bitlocker en maakt het mogelijk om virtuele machines aan te maken via Remote Desktop.

Upgraden naar Windows 10 Education is in de meeste gevallen mogelijk met behoud van de bestaande instellingen. Het besturingssysteem is beschikbaar voor Windows 7, Windows 8 en 8.1. Wanneer een leerling nog gebruik maakt van Windows XP of Vista, kan Windows 10 geïnstalleerd worden via een 'schone' installatie.

Studenten in het hoger onderwijs en leerlingen in het basisonderwijs bestellen Windows 10 Education op www.surfspot.nl. Scholieren in het voortgezet onderwijs en mbo-studenten vinden de software op www.slim.nl. Het besturingssysteem is beschikbaar voor zowel computers als tablets. Er wordt verwacht dat de optie voor mobiele telefoons dit jaar nog volgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Upgrade was toch voor iedereen gratis? Of heb ik dat verkeerd gelezen?

Upgrade wel ja, maar nieuwe installatie niet. Dus die kan je nou simpel bij SLIM.NL downlaoden ;-)

Gratis , geeft precies de waarde aan van het product

Gratis zal het gebruik zeker stimuleren, alleen zegt dat nog niks over hoe effectief en efficiënt leerlingen met de pakketten om kunnen gaan, daarvoor zal je vaardigheden toch moeten meten, aanleren en/of certificeren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-06T11:07:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.