Organisaties ambiëren Windows 10-migratie

Dit artikel delen:

Bijna de helft (47 procent) van de organisaties wil migreren naar Windows 10. Organisaties willen op korte termijn overstappen naar het nieuwe besturingssysteem. Zo wil 53 procent voor einde 2016 overstappen en wil 25 procent de implementatie zelfs al in 2015 hebben afgerond. Dit blijkt uit onderzoek van Matrix42 onder ruim duizend Europese bedrijven.

De belangrijkste reden om te migreren naar Windows 10 is het einde van support voor Windows XP (30 procent). Hierna volgen de nieuwe functionaliteiten (20 procent) en het creëren van één standaard in de werkomgeving (16 procent). Daarnaast zijn productiviteitverbetering (13 procent) en kostenverlaging (11 procent) belangrijke redenen om over te stappen naar het nieuwe besturingssysteem.

Terughoudend

Ondanks de ambitie om te migreren naar Windows 10, toont het onderzoek dat organisaties zich zorgen maken over mogelijke hiccups. Zo’n 30 procent is bezorgd over compatibiliteitsissues met betrekking tot software en 25 procent verwacht dat er te veel tijd en geld in het proces gaat zitten. Daarnaast vreest 18 procent in de knel te komen wat betreft compatibiliteit met bestaande hardware. Tot slot vrezen administrators dat Windows 10 de huidige managementtools van de organisatie niet ondersteunt.

Een derde van de organisaties kiest voor een gefaseerde aanpak en doet de uitrol van Windows 10 afdeling voor afdeling. 24 procent zegt te faseren door het besturingssysteem alleen op nieuwe of vervangende hardware te installeren. Volgens Anne-Jan van der Vlugt, country manager Benelux bij Matrix42 duidt een gefaseerde aanpak op enige terughoudendheid onder organisaties. Volgens hem is een doordachte aanpak van de migratie verstandig, maar hoeft dit niet te leiden tot een afwachtende houding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik lees in het artikel al een flinke 'premature' onderzoek aangezien win8 nog steeds niet echt en volledig is geland. Terecht dat admin zich even een pas op de plaats makend, afvragen wat de impact zal zijn van nu al een migratie naar win10.

Het is niet meer dan normaal ook hier de hype gewoon de hype te laten en eens rustig kijken wat nu eigenlijk de impact zal zijn van een migratie naar Win10. Voor een wat grotere organisatie en bijvoorbeeld de overheid, zou een onderzoek hiernaar wel eens 'zeer handig' kunnen blijken. Immers, bij de overheden is het werkelijk nog maar de vraag of legacy en systemen geruisloos een migratie aan zouden kunnen. Misschien dat laatste zich zelf er nu eens van wil vergewissen dat een diepgaand onderzoek, test en pilot hiernaar zeer wenselijk is.

Uiteindelijk hoeft niemand zich al te grote zorgen te maken waar het 'issue/hiccups' aan zal gaan. Zoals ik eerder al aan gaf, gewoon rustig testen en piloten wil in de regel nog wel eens helpen. Je zou nu toch wel bijna zeggen dat 'issues/hiccups' toch niet meer van deze tijd zouden moeten kunnen zijn.

Toch?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-11T11:42:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.