VVR en SIDN sluiten zich aan bij DINL

Dit artikel delen:
Samenwerken

Nadat Nederland ICT en DINL hun krachten hebben gebundeld, sluiten de Vereniging van Registrars (VVR) en SIDN zich ook aan bij Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL). Deze samenwerking zal de rol van DINL als vertegenwoordiger van de sector Digitale Infrastructuur versterken en biedt een aanspreekpunt voor de Nederlands digitale infrastructuur.

Eerder dit jaar kondigde Nederland ICT al een samenwerking aan met DINL, nu volgen VRR en SIDN. De VVR en SIDN zijn vanwege hun gezamenlijke doelstellingen in 2011 al een samenwerking aangegaan die in 2014 verlengd werd. De bedrijven hebben zich nu aangesloten bij DINL.

DINL zet zich in voor de ontwikkeling van Nederland als knooppunt in de internationale digitale infrastructuur. De VVR vindt met name de loketfunctie van DINL richting de overheid een toegevoegde waarde. In het verleden ontbrak er in Nederland namelijk vaak een aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale infrastructuur.

De VVR vertegenwoordigt bijna vijftienhonderd registrars en heeft het mede mogelijk gemaakt dat ongeveer 5,6 miljoen .nl domeinen, naar eigen zeggen, tot de meest betrouwbare en veilige ter wereld behoren. De vereniging biedt gevraagd en ongevraagd advies aan, waarbij het ook operationele samenwerking biedt. Door de deelname van de VVR wordt aan de domeinnaambranche een duidelijk gezicht gegeven richting de overheid. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-28T15:10:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.