'V&D heeft miljoenen openstaan bij ICT-bedrijven'

Dit artikel delen:
V&D

Warenhuis V&D heeft zeker voor 2,25 miljoen euro aan rekeningen openstaan bij ict-leveranciers. Ict-dienstverlener Capgemini is met 945.000 euro één van de grote schuld eisers. Logistiek-dienstverlener Docdata, de partij achter de webshop van het warenhuis, heeft nog 1,3 miljoen euro tegoed van het warenhuis dat op oudjaarsdag 2015 failliet is verklaard.

Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van het FD. Een woordvoerder van Capgemini laat aan die krant weten dat het bedrijf de dienstverlening voor de winkels de komende tijd voortzet. 'We blijven klanten ook in moeilijke tijden gewoon ondersteunen. Dat geldt zeker ook voor V&D.'

Docdata, de logistiek dienstverlener achter de webshop van het warenhuis, zou nog 1,3 miljoen euro tegoed hebben. De website voor online winkelen is eind 2015 al uit de lucht genomen toen V&D uitstel van betaling kreeg. Docdata-directeur Michiel Alting von Geusau vertelt aan het Brabants Dagblad: 'We staan bijna dagelijks in contact met de curatoren om te kijken of we nog een deel van ons geld terug kunnen krijgen.' Door het stilleggen van de webshop van V&D zijn er minder uitzendkrachten opgeroepen.

In totaal zouden schuldeisers ongeveer 53 miljoen euro claimen van V&D, blijkt uit de gegevens die in het bezit zijn van het FD.

SAP

Eind 2014 meldde Computable nog dat V&D voor het koppelen van de fysieke winkels en webwinkels (omnichannel) gebruikt maakt van Slim4-software van Slimstock als ad-on op SAP-software.

In 2008 verkocht Maxeda, de toenmalige moedermaatschappij van 
V&D zijn ict-dochter aan Capgemini.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

DocData is niet de partij achter de webshop. Ja deel van de keten, maar enkel de fullfillment partij. Emakina, Magnus, en nog wat anderen zijn de partijen achter de webshop

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-04T15:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.