Atos herstelt omzet in tweede helft 2015

Dit artikel delen:

De Benelux en Nordics-divisie van ict-dienstverlener Atos ziet de omzet in het tweede halfjaar van 2015 herstellen. De omzet van de tweede helft van 2015 daalde nog maar met 1,8 procent. Dat is een verbetering van de daling van 6,1 procent die het noteerde in de eerste zes maanden van 2015. Big-data-projecten en de verkoop van cybersecurity-diensten in de publieke sector in België dragen grotendeels bij aan dat herstel.

Dat meldt de dienstverlener in een bericht over de jaarcijfers van 2015. Het bedrijf ziet de omzet in de Benelux en Nordics-divisie over heel 2015 met 3,9 procent dalen.

De omzet van de groep als geheel komt in 2015 uit op 10,69 miljard euro. Dat is een stijging van 0,4 procent ten opzichte van 2014 (10,65 miljard euro) uitgaande van vergelijkbare omstandigheden en exclusief valuta-effecten.

Door kostenbesparingen komt de winst over heel 2015 uit op 406,2 miljoen euro een stijging van 53,2 procent ten opzichte van 2014 (265,2 miljoen euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ATOS herstelt de omzet en maakt weer winst....
Een voor de buitenwereld "gezonde" onderneming zou je zeggen als je een werkgever zoekt. Wat je niet weet is dat ze dit "goede" resultaat behalen over de ruggen van hun eigen medewerkers. Alle werkzaamheden worden ge-offshored, complete afdelingen in de etalage gezet. Niemand is zeker van zijn baan. Managers zijn al weer vertrokken voordat je je eerste beoordeling moet krijgen. IT is mensenwerk maar Atos heeft geen enkele binding meer met zijn medewerkers. Erg jammer...
Ik schrijf, als ex-medewerker, uit ervaring dus ik weet waar ik het over heb.

@Chris, ook ik ben een mededeelt van atos een weet dus waarover ik het heb. Atos zit in een zeer competitief veld waarin offshoring 1 van de belangrijkste componenten is om te overleven. De resultaten bewijzen dat Atos succesvol gaat strategie uitvoert. Dat jij het niet begrijpt, is jammer voor jou.

Ik ben het met Chris Martin eens. " IT is mensenwerk maar Atos heeft geen enkele binding meer met zijn medewerkers. Erg jammer... ".
Wat ook jammer is dat ik hoor dat vrienden van mij slecht worden beoordeeld t.g.v. van Managers die een goede beloning krijgen, leaseauto, bonus en gemiddeld 5% jaarlijkse opslag. Er zijn heel veel te Opperhoofden bij ATOS BTN. En wee je gebeente als je hier iets over roept, want dan wordt je ontslagen !!!
Als ATOS Parijs HeadQuarters in ATOS BTN 1e en 2e Laag Management reduceren en werken aan nieuwe klanten dan gaat het hun weer voor de wind en dan kunnen hard werkende ICTérs bij de klanten 2 - 3% loonsverhoging krijgen. Maar dat gaat weer hun neus voorbij. Toch niet eerlijk ? Nous sommes Atos.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-24T10:43:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.