Strikwerda Investments koopt Vancis van Surf

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

Strikwerda Investments (SI), het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, is de nieuwe eigenaar van Vancis, ict-dienstverlener in onderzoek, onderwijs, zorg en zakelijke dienstverlening. Sinds december 2012 was stichting Surf de eigenaar van het bedrijf. Op 30 maart 2016 is de koopovereenkomst getekend.

In 2008 is Vancis als dochteronderneming van ict-infrastructuurdienstverlener Sara opgericht. Toen Sara in 2012 werd overgenomen door Surf, werd Vancis als zelfstandige partij met een eigen raad van commissarissen in de markt gezet, weliswaar onder houdstermaatschappij Surf. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2008 een marktpositie opgebouwd in de Nederlandse ict-markt. Hierbij is Vancis door Surf altijd als externe leverancier behandeld en zijn er duidelijke afspraken gemaakt, zodat Vancis niet met overheidsgeld gefinancierd zou worden.

Om toch de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen, besloot Surf over te gaan tot de verkoop van zijn 100 procent-belang van het commerciële bedrijf. Door verkoop moet het bedrijf als commerciële leverancier in een beter passende omgeving door kunnen groeien, legt Surf-algemeen directeur Erik Fledderus uit.

Surf is met verschillende partijen in gesprek gegaan en heeft uiteindelijk in Strikwerda Investments (SI) naar eigen zeggen een partij gevonden, die kennis, ervaring en een netwerk in de Nederlandse ict-markt heeft en die zich voor de langere termijn kan committeren als een betrouwbare partner voor Vancis. 

Marktpositie uitbouwen

Volgens Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis, wordt de bestaande marktpositie de komende jaren binnen SI verder uitgebouwd en verbreed naar aanpalende sectoren. ‘We zoeken actief naar verdere schaalvergroting in deze consoliderende markt. Daarnaast kunnen we met deze nieuwe samenwerking versnellen en acquisities uitvoeren in de markt voor it-infrastructuur outsourcing.’

Strikwerda Investments was al eigenaar van softwareleverancier Total Specific Solutions. Daarnaast blijft het bedrijf actief op zoek naar investeringen in bedrijven binnen de ict-markt. SI kijkt uit naar het bijstaan van het managementteam van Vancis en het voortzetten van de samenwerking met Surf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-31T11:16:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.