Total Specific Solutions boekt forse omzetgroei

Softwareleverancier Total Specific Solutions (TSS) uit Utrecht heeft over 2011 de omzet met 22 procent zien stijgen naar 196,7 miljoen euro. De winst kwam uit op 5,7 miljoen euro, 30 procent minder dan een jaar eerder. Bij TSS werken 1800 mensen, van wie zo'n tweehonderd in Roemenië en vijftig in België. Het bedrijf is eigendom van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda.

Softwareleverancier Total Specific Solutions presenteert zich sinds maart 2011 nadrukkelijker als merk in de ict-branche. Begin 2012 is marketingdirecteur Abdeluheb Choho aangesteld om het merk een grotere bekendheid te geven binnen directies van potentiële opdrachtgevers. TSS is de moedermaatschappij van de nichespelers Co-maker, Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare , Tass en Yonder.

De omzetgroei over 2011 komt vooral door de overnames in 2011 van PharmaPartners en PlanConsult, dat opging in PinkRoccade Local Government. Beide bedrijven brachten samen 16 procent extra omzet in. De zelfstandige groei van de overige TSS-dochters was goed voor 6 procent extra omzet. Voor 2012 voorziet TSS een bescheiden groei van de omzet naar boven de 200 miljoen euro, ondanks de lastige markt. Met die omzet behoort TSS volgens eigen zeggen tot de top tien ict-dienstverleners van Nederland.

Medewerkers

Bij TSS werkten eind 2011 1751 medewerkers, samen goed voor 1628 voltijdsbanen. Van de medewerkers is 86,5 professional, 13,5 procent behoort tot de ondersteunende afdelingen. Ten opzichte van 2010 is het personeelsbestand met 11 procent gegroeid. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers is 40,8 jaar. Uit medewerkersonderzoek blijkt een waardering met een 7,2 voor tevredenheid met hun baan.

TSS is eigendom van Strikwerda Investments van de Friese ondernemer en multimiljonair Rinse Strikwerda.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-29T15:42:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.