Atos rondt ICT-tests Spelen Rio af

Ict-dienstverlener Atos, hoofdverantwoordelijke voor de ict-systemen tijdens de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, meldt dat het alle tests van de ict-systemen heeft afgerond. Volgens de ict-dienstverlener is de generale repetitie succesvol verlopen. In totaal zijn ruim tweehonderdduizend testuren besteed aan het testen van de ict-systemen van 44 evenementlocaties.

Die tests vonden plaats tussen augustus 2014 en mei 2016. De ict-dienstverlener meldt dat in de laatste ronde de ict op 22 wedstrijdlocaties is doorgelicht op bijna duizend scenario's. Het gaat om calamiteiten als uitval van het ict-netwerk, stroomstoringen, cyberaanvallen, overstromingen, maar bijvoorbeeld ook plotselinge veranderingen in wedstrijdschema’s.

De dienstverlener testte onder meer communicatiesystemen, mediavoorzieningen, wedstrijdregistratie en beveiligingssystemen. Ook zijn bedrijfskritische systemen, zoals het accreditatiesysteem en de vrijwilligersportal doorgelicht. Volgens Atos worden die systemen voor het eerst in de Olympische geschiedenis in de cloud beheerd.

'Meest gedigitaliseerde Spelen'

Aan de testronde namen zevenduizend van de ruim 10.500 atleten deel. Er waren 450 ict-professionals van Atos bij betrokken. Volgens de ict-dienstverlener zijn de Spelen in Rio de meest ‘connected’ en gedigitaliseerde Olympische Spelen tot nu toe.

Technisch directeur Elly Resende, die namens Atos verantwoordelijk is voor de ict tijdens Rio2016: 'Vooral op 9, 10 en 12 augustus 2016 is een vlekkeloos verloop van groot belang, dit zullen naar verwachting de drukste dagen zijn.'

Atos in plaats van IBM

Atos is sinds 1992 officieel ict-partner van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat de Spelen organiseert. Het bedrijf is sinds de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City hoofdverantwoordelijk voor de ict van de zomer- en winterspelen. Het nam na de zomerspelen van 2000 in Sydney het stokje over van ict-gigant IBM dat jarenlang hoofdverantwoordelijk was voor de ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T11:36:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.