Centric neemt ICT-beheer USG over van Capgemini

Dit artikel delen:

Uitzendorganisatie USG People besteedt het werkplekbeheer, de servicedesk, applicatiehosting en het technisch applicatiebeheer uit aan ict-dienstverkener Centric. Het gaat om diensten die nu nog door Capgemini werden uitgevoerd. Dat gebeurt deels vanuit India. De beheerdiensten worden door Centric vanuit Nederland geleverd.

USG selecteerde Centric eind 2015 voor de opdracht. Onlangs is het contract getekend en de 
afgelopen maanden is de mantelovereenkomst verder uitgewerkt. Centric heeft een nieuwe werkplek ontworpen voor USG. Het gaat om hybride werkplekken op basis van het Hybrid Workspace-aanbod van Centric. 

Ook is het migratietraject van de huidige ict-omgeving opgestart. Centric verwacht het project eind 2016 af te ronden en verzorgt daarna het beheer en de support op de werkplekken en applicaties.

Het gaat om diensten die in 2011 gegund werden aan Capgemini. Dat vijfjarige contract, waarbij werd beklonken dat diensten zowel vanuit India als Nederland geleverd werden, loopt eind 2016 af.

Op de vraag waarom USG er voor kiest om de diensten nu vanuit Nederland te laten plaatsvinden, antwoordt USG: 'De scope van dienstverlening is alleen gericht op de Nederlandse activiteiten van USG People. Hier sluit de keuze van de sterke positie die Centric heeft in Nederland prima bij aan, en heeft niet zozeer te maken met de offshore-filosofie die sommige system integrators hebben.'

 

Culturele match

Albert Jan Frankfort, algemeen directeur IT Services USG People Nederland licht in een persbericht over de gunning toe: 'We hebben gekozen voor Centric na een zorgvuldige procedure. Ook de goede culturele match en de can-do-mentaliteit speelden daarbij een rol.'

Frankfort verwacht dat de komende jaren een open samenwerking ontstaat waarin Centric en USG proactief samenwerken als partners. Hij verwacht dat beide partijen de balans zullen vinden tussen innovatie en operationele kosten.

Microsoft Office 365

Centric levert en beheert op een kleine driehonderd locaties van USG People in Nederland ongeveer drieduizend nieuwe werkplekken. Die werkplekken gebruiken de Hybrid Workspace, die een private cloud van Centric combineert met clouddiensten van Microsoft zoals Azure, Office365 en de Enterprise Mobility Suite. De hardware voor de werkplekken is door de medewerkers van USG People zelf geselecteerd. Tijdens een speciale demodag konden zij de werkplekapparatuur van verschillende leveranciers vergelijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-23T11:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.