GasTerra verlengt ICT-contract met Atos

Deal handen schudden overname

Aardgasleverancier GasTerra heeft het beheer van de ict-infrastructuur opnieuw voor drie jaar ondergebracht bij ict-dienstverlener Atos. De dienstverlener tekent voor het beheer van de volledige ict-infrastructuur, desktopvirtualisatie en het beheer van zakelijke toepassingen van de handelsonderneming in aardgas. Atos biedt ook ondersteuning op het gebied van telefonie en de virtualisatie van de kantooromgeving, (server- en storage-virtualisatie).

Van de overeenkomst zijn geen financiële details bekendgemaakt. Met de uitbesteding wil GasTerra kosten besparen en de efficiëntie van de bedrijfsvoering verhogen. Nu de gaskraan in Nederland verder dichtgaat moet GasTerra op zoek naar manieren om de winst te maximaliseren en scherper op bedrijfskosten te letten.

Johan Stäbler, cio van GasTerra: 'De veranderingen in de marktomstandigheden dwingen onze organisatie om de waarde van het Nederlandse aardgas anders te maximaliseren. In die context stelt de voortgezette samenwerking met Atos ons in staat onze efficiency en productiviteit te verhogen.'

Atos is al jaren de vaste ict-partner van GasTerra. Ook in 2013 en 2008 werden de contracten voor ict-beheer verlengd.

GasTerra

GasTerra, een afsplitsing van de Nederlandse Gasunie, is actief in de handel en levering van aardgas in Nederland en het buitenland. Het koopt gas van binnen- en buitenlandse producenten en op de vrije gasmarkt.

GasTerra’s klantenkring bestaat uit energiebedrijven, industrieën en andere grootafnemers. Door zijn inkooppositie is GasTerra een belangrijke schakel in de Nederlandse en Noordwest-Europese energievoorziening. Het bedrijf is eigendom van Shell, ExxonMobil en de Nederlandse Staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-23T10:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.