Atos kan tij nog niet keren in 'Benelux & Nordics’

Daling

De omzet van de business unit ‘Benelux & The Nordics’ van Atos is in het afgelopen derde kwartaal met 6,2 procent gedaald naar 239 miljoen euro. Vorig jaar boekte de ict-dienstverlener nog een omzet van 255 miljoen euro. Atos zag wel zijn totale omzet stijgen: met 1,8 procent naar 2,77 miljard euro.

Atos roept al een tijdje dat het herstel in de Benelux en Noord-Europa (in dit geval Denemarken, Finland, Zweden en Estland) er echt aan zit te komen. Nu ook weer: in het begeleidende persbericht schrijft de directie dat het in het tweede kwartaal aangestelde nieuwe management zich actief richt op hernieuwde groei. Dit heeft er al toe geleid dat in het derde kwartaal een ordergroei van 121 procent is behaald. Dit moet zich dan uitbetalen in de komende kwartalen.

Goed nieuws was de groei van de hpc (high performance computing)-activiteiten in de publieke sector en de hoge transactievolumes op de financiële markt bij het onderdeel Worldline in de Benelux.

Groei

Naast ‘Benelux & The Nordics’ zag Atos de omzet licht dalen in een aantal kleine business units (bij elkaar goed voor 464 miljoen euro omzet). De vier grote business unit - Noord-Amerika, Duitsland, ’Groot-Brittannië en Ierland’ en Frankrijk - lieten allemaal een omzetstijging zien in het afgelopen derde kwartaal.

Atos zag vooral een sterke stijging van zijn opbrengsten uit de activiteiten op het vlak van big data en it-beveiliging: 19,1 procent naar 134 miljoen euro. In de grootste tak - managed services - was een lichte groei te zien van 1,2 procent (omzet 1,6 miljard) en ook de opbrengsten uit advisering en systeemintegratie steeg licht (1 procent tot 757 miljoen euro). Dochterbedrijf Worldline schreef dezelfde omzet (283 miljoen euro) als in het derde kwartaal van 2015 in de boeken. Bij Atos werken wereldwijd ruim 96.000 man.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-20T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.