Overnames belangrijk voor omzetgroei ICT Group

Dit artikel delen:

ICT Group, voorheen ICT Automatisering, heeft in het jaar 2016 een kwart (25 procent) meer omzet geboekt. Het bedrijf dankt die groei onder meer aan overnames. Op eigen kracht groeide de omzet 8 procent. 17 procent van de omzetgroei komt dus door overnames.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf vandaag presenteerde. De omzet komt in 2016 uit op 89,7 miljoen euro. In 2015 was dat 71,8 miljoen euro. Ook de winst steeg. Onder de streep noteert het bedrijf een netto-wist van 5 miljoen euro, 41 procent meer dan in 2015 toen het 3,6 miljoen onder de streep zette.

ICT Group nam in 2016 softwaremaker voor industriële automatisering Raster over. Ook werd BMA (Bureau Medische Automatisering) uit Houten ingelijfd. Dat bedrijf levert software voor de bewaking van zorgdossiers. In de zomer van 2016 maakte ICT Group bekend dat het de Oosterhoutse detacheerder van industriële software- en systeemingenieurs Nozhup wilde overnemen.

Het personeelsbestand is als gevolg van de overnames flink gegroeid. Eind 2016 stond de teller op 919 fte. Dat is 20 procent meer dan de 764 voltijdsmedewerkers die het bedrijf een jaar eerder in dienst had.

Nederland

De omzet uit de Nederlandse activiteiten steeg in 2016 naar 69 miljoen euro. Dat is 13 procent meer dan in 2015 toen het 61 miljoen euro noteerde. Bijna de helft van die groei komt van Nozhup. Op eigen kracht steeg de omzet uit Nederlandse activiteiten met 7 procent.

Volgens ICT Group trekken de activiteiten in de industriële sector aan. Ook de activiteiten in de zorgsector nemen toe, aldus het management. Dat komt mede door de overname van BMA.

Directeur Jos Blejie zegt dat zijn bedrijf erin is geslaagd om in 2016 de klant meer centraal te stellen in de dienstverlening. 'De focus blijft liggen op het slimmer maken van de industrie, gemeenten en zorginstellingen', licht hij toe. 

R&D

Het bedrijf maakt bekend dat 1.5 procent van de omzet wordt geïnvesteerd in onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. De organisatie kijkt binnen die r&d-afdeling (research & development) naar nieuwe combinaties van technologie die gericht zijn op nieuwe combinaties van markten en producten.

In mei 2016 werd de bedrijfsnaam gewijzigd van ICT Automatisering naar ICT Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-03T15:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.