Wolters Kluwer lijft softwarebedrijf Tagetik in

Informatieconcern betaalt 300 miljoen euro voor Italiaans bedrijf

Deal handen schudden overname

Voormalig uitgever Wolters Kluwer is weer op overnamepad. Het informatieconcern betaalt 300 miljoen euro voor de Italiaanse softwareproducent Tagetik. Dit bedrijf maakt software die bedrijfsprestaties meet voor financiële afdelingen. Na de overname wil Wolters de acquisitie samenvoegen met haar auditsoftware TeamMate tot een nieuw bedrijfsonderdeel, genaamd Corporate Performance Solutions.

Het is de derde overname van Wolters Kluwer in korte tijd. In juni 2016 kocht het bedrijf de Amerikaanse onderneming Enablon voor 250 miljoen euro en CPE Link voor een onbekend bedrag.

Met de eerste overname versterkt de voormalig uitgever zijn juridische software-tak. De softwareproducten van Enablon namelijk helpen bedrijven bij de naleving van regels op de terreinen milieu, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. 

De overname van CPE Link, een aanbieder van webgebaseerde educatiediensten, komt ten goede aan de divisie Wolters Kluwer Tax & Accounting.

Omzet

Tagetik boekte in 2016 een omzet van 57 miljoen euro. De meeste omzet komt uit Europa, gevolgd door Noord-Amerika en Azië. Het bedrijf telt 450 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in het Italiaanse Lucca. De software wordt gebruikt door bijna duizend veelal grotere bedrijven in 35 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-10T09:45:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.