Main Capital investeert in Duits JobRouter

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Investeringsmaatschappij Main Capital neemt een meerderheidsbelang in JobRouter. Dat Duitse bedrijf levert workflow- en documentbeheeroplossingen om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en automatiseren, en de overheadkosten te verlagen. Via de overname wil JobRouter zijn productportfolio uitbreiden en groeien in de DACH-regio. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

JobRouter, opgericht in 1994 en gevestigd in het Duitse Mannheim, levert een web-based workflow en BPM-oplossing met een geïntegreerd documentbeheersysteem. Het zegt dat klanten hiermee bedrijfsprocessen kunnen modelleren, vereenvoudigen en automatiseren. Dit moet bijdragen aan een kostenvermindering in de (in)directe kosten.

Het Duitse bedrijf bedient klanten als Ernst & Young, Thomas Cook en ThyssenKrupp en beschikt over een netwerk met ruim 150 partners.

Main Capital maakt nu bekend een meerderheidsbelang in het bedrijf te nemen. Exacte bedragen worden niet genoemd. Wel zegt de investeerder dat JobRouter een omzet rond de negen miljoen euro realisert. Daarnaast ligt de geschatte bedrijfswaarde (enterprise value) tussen de tien en vijftien miljoen euro.

Via de overname ondersteunt het JobRouter in de groeistrategie en bij het verbeteren van het bedrijfsmodel. Daarnaast wil JobRouter verder internationaliseren. Daarvoor gaat Main strategische overnames doen. De partijen mikken op de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).

Main Capital richt zich op de Benelux en Duitsland. De investeerder heeft de Duitse bedrijven Evania Video, Artegic en B+M Informatik in het portefeuille. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-11T11:48:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.