Main Capital focust op Duitse financiële sector

B+M Informatik neemt Engram over

Dit artikel delen:
Duitsland

Investeringsmaatschappij Main verstevigt zijn positie op de Duitse markt door via het bedriijf B+M Informatik een meerderheidsbelang te nemen in Engram. Beide Duitse bedrijven leveren it-oplossingen en -diensten voor de financiële sector.

B+M Informatik, opgericht in 1994, levert software aan de bank- en verzekeringsindustrie. De Nederlandse investeerder Main Capital heeft een meerderheidsbelang in dat Duitse bedrijf uit Melsdorf. Het kondigt nu de overname van Engram aan. Dat bedrijf, met een hoofdkantoor in Bremen, is opgericht in 1990 en levert software en consultingdiensten aan de financiële industrie en horeca en toerisme.

De bedrijven worden samengevoegd tot een holding. Wel blijven ze onafhankelijk van elkaar opereren. De nieuwe holding zegt een one-stop-shop voor digitaliseringsstrategieën te zijn. Daarnaast biedt het strategisch advies. De overname moet helpen om nieuwe doelmarkten te betreden en klantrelaties te versterken.

Charly Zwemstra, managing partner bij Main Capital: ‘Met de overname van Engram door B+M Informatik zetten wij een volgende stap in onze expansiestrategie in Duitsland. De gezamenlijke focus ligt op oplossingen die financiële dienstverleners in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) ondersteunen bij de uitbreiding van hun multichannel distributie en de bijbehorende bedrijfsprocessen.’

B+M Informatik heeft ongeveer negentig medewerkers in dienst, bij Engram zijn ongeveer 45 mensen werkzaam. De bedrijven hebben in het verleden samengewerkt aan diverse projecten.

Main Capital

Main Capital is een investeringsmaatschappij gericht op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Het doet managementbuy-outs en biedt groeikapitaal aan volwassen en groeiende bedrijven. In Duitsland is heeft het aandelen in Artegic en ABIT/EuroSystems.

De investeerder, met vestigingen in Den Haag en Düsseldorf, liet onlangs weten dat er interesse was in het nieuwe fonds Main Capital V. In de markt is ruim honderd miljoen euro opgehaald voor het fonds waarvan de bovengrens op tweehonderd miljoen euro ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-11T12:01:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.