EU investeert in open source-project via Maastricht

Dit artikel delen:

De Europese Unie steekt 660.000 euro in een project om open source beter te begrijpen. Dit is een twee jaar durend initiatief met zeventien partners in twaalf landen onder leiding van het Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology (MERIT).

Het project heet FLOSSworld (Free/Libre/Open Source Software) en moet onderzoek naar en beleid ten opzichte van open source steunen. Beide geschiedt van binnenuit de open source-gemeenschap.

 

FLOSSworld ontvangt nu financiering in het kader van het zesde Raamwerk Onderzoeksprogramma van de EU. Het vijfde onderzoeksprogramma had al verkennende studies gesteund naar ontwikkeling en gebruik van open source-programmatuur in Europa. Het schort echter nog aan dieper inzicht in de ontwikkeling en de impact ervan, mede op wereldniveau, aldus de onderzoekers.

 

Doel voor de langere termijn is betere samenwerking op het gebied van open source tussen EU-lidstaten en ontwikkelende landen. Naast Nederland omvat het Europees gesteunde project (www.flossworld.org) ook Argentinië, Brazilië, Bulgarije, China, India, Kroatië, Maleisië en Zuid-Afrika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-26T14:22:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.