Microsoft haalt EC-deadline op het nippertje

Dit artikel delen:

Zowel Microsoft als de Europese Commissie hebben bevestigd dat het softwarebedrijf de gestelde deadline heeft gehaald die gisteren om middernacht afliep. Eerder op de dag was nog onduidelijk of het Microsoft zou lukken.

Microsoft heeft een reeks aanpassingen voorgesteld om te voldoen aan de opgelegde EC-strafmaatregelen. Jonathan Todd, woordvoerder voor de antitrust-commissie van de EU: "We gaan het nu bekijken en bepalen dan of het voldoende is of niet." In juli wordt meer duidelijkheid verwacht.

Hoewel het op het eerste gezicht lijkt alsof Microsoft aan de eisen van de EC tegemoet is gekomen, heeeft David Bradshaw, analist bij onderzoeksbureau Ovum er een hard hoofd in. "Blijkbaar heeft het nieuwe voorstel van Microsoft weinig nieuwe elementen en de Europese Commissie heeft eerder zijn ontevredenheid over de voorstellen van Microsoft al uitgesproken. Ik denk dat boetes zeer waarschijnlijk zijn."

Indien de EC inderdaad het voorstel van Microsoft niet accepteert, zal het in een volgende stap een formele verklaring moeten maken met zijn bezwaren. Daarnaast moet het Microsoft twee weken de tijd geven om te reageren. Als de commissie dan nog niet tevreden is, zal het starten met het opleggen van boetes. Deze kunnen oplopen tot 5 procent van de dagelijke wereldwijde omzet van het softwarebedrijf. "Dit wordt een slepende kwestie, maar uiteindelijk zal er maar één set winnaars zijn: de advocaten", aldus Bradshaw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-02T09:54:00.000Z Kim Loohuis