SoftwareOne neemt Comparex over

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Comparex komt in Zwitserse handen. SoftwareOne neemt het bedrijf volledig over van eigenaar Raiffeisen Informatik. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

SoftwareOne beschikt over een eigen platform voor software supply chain management. Ook Comparex richt zich op verschillende toepassingen voor software asset management. SoftwareOne stelt dat door de overname een wereldwijde speler ontstaat die bestaat uit 5500 medewerkers in 88 landen.

Comparex Nederland wil niet inhoudelijk reageren op het bericht en verwijst door naar Duitsland. Daar worden vragen alleen per mail aangenomen. Bij het personeel van het bedrijf is de overname dinsdagmiddag 9 oktober 2018 gemeld.

Comparex en SoftwareOne zijn in Nederland beide betrokken bij een grote aanbesteding bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Die opdracht met een waarde van 160 miljoen euro werd in het derde kwartaal van 2018 gegund aan Comparex, SofwareOne en Protinus en heeft een looptijd van vier jaar. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de overname zijn voor die gunning. In vergelijkbare situaties moest een aanbesteding over doordat de opdracht in plaats van bij twee bij één partij terecht zou komen.    

Comparex stond al langer in de etalage. Het bedrijf komt voort uit een afsplitsing van de ict-divisie van chemiereus BASF.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-09T14:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.