Windows 2000 blijft populair bij bedrijfsleven

Dit artikel delen:

Windows 2000 is nog altijd veel in gebruik: bijna de helft van alle bedrijven gebruiken Microsofts oudere besturingssysteem nog. Dit blijkt uit een studie van AssetMetrix. Eind deze maand vervalt de ondersteuning voor Windows 2000.

In het eerste kwartaal van dit jaar had Windows 2000 nog een marktaandeel van 48 procent onder bedrijven, meldt de Canadese marktmonitor die onderzoek deed bij tweehonderd bedrijven met in totaal hondervijftigduizend pc's. In het derde kwartaal van 2003 was dat 52 procent.

 

Windows XP heeft gedurende die periode behoorlijk terrein gewonnen: van 6,6 naar 38 procent. Die groei is vooral ten koste van nóg oudere versies gegaan. Zo gingen Windows 95 en 98 tesamen achteruit van 28 naar 5 procent. Windows NT daalde van 13,5 naar 10 procent.

 

In grote ondernemingen geniet het inmiddels vijf jaar oude Windows 2000 nog altijd een aandeel boven de 50 procent. AssetMetrix merkt op dat opvolger XP vooral populair is bij kleinere ondernemingen (met minder dan tweehonderdvijftig pc's). De onderzochte bedrijven telden twintig tot vierenvijftigduizend werknemers.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-15T15:52:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.