IBM zet adviesraad voor databeheer op

Dit artikel delen:

IBM heeft samen met de Wereldbank, ABN Amro en andere financiële instanties de Data Govermance Council opgericht. Doel van deze adviesraad is wereldwijd een blauwdruk van gemeenschappelijke oplossingen voor databeheer te ontwikkelen.

De Data Governance Council herdefineert het beleid, bekijkt het effect daarvan op bedrijfsprocessen en kijkt naar versterking van beleid op het gebied van it-infrastructuur, content en organisatie. De adviesraad zal een blauwdruk ontwikkelen voor het beheer en beveiliging van privé- en bedrijfsgegevens binnen en tussen ondernemingen.

Volgens IBM hebben bedrijven moeite om de waarde van hun data te bepalen, inclusief de risico’s van gegevensverlies. Bovendien zouden ze niet weten hoe deze risico’s te verminderen zijn. Het gevolg is dat alle data op dezelfde manier beveiligd wordt.

Data Governance is een proces waarbij ondernemingen de toegang tot hun kritische data regelen door het meten en verminderen van de veiligheidsrisico’s die horen bij toegang tot die gegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-01T15:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.