Sun gebruikt Java voor rfid-software

Dit artikel delen:

Sun Microsystems gaat Java gebruiken in rfid-software. Dit maakte het bedrijf bekend bij de viering van het tien-jarig bestaan van Java.

Door de rfid-software in te bouwen in de rfid-lezer wordt die programmeerbaar. Dan hoeven niet alle gegevens naar de database gestuurd te worden in de back-end server, maar kan de software een gerichte selectie sturen.

 

Een handjevol rfid-fabrikanten als SIS Technologies, Intermec en ThingMagic heeft toegezegd de software te gaan gebruiken in hun lezers.

Sun kondigde ook aan verschillende Java-toepassingen beschikbaar te stellen aan de open source gemeenschap. Het gaat onder meer om het Java System Application Server Platform Editie 9 en de Java Enterprise Bus. Deze komen beschikbaar onder een door het Open Source Initiative (OSI) goedgekeurde Common Development and Distribution licentie (CDDL).

Daarnaast stelt Sun een deel van de ontwikkelcode van Sun Java System Instant Messaging en Java Studio Enterprise beschikbaar via NetBeans.org.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-05T12:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.