SCO dagvaart IBM-ceo Sam Palmisano

IBM-ceo Sam Palmisano moet getuigen in de rechtszaak van SCO tegen IBM. SCO gaat aan Palmisano vragen of er illegaal codes van Unix door IBM in Linux terecht gekomen zijn.

"De rechtbank denkt dat de persoonlijke kennis van de heer Palmisano uniek is op dit vlak", oordeelt de rechter, "Daarom moet de heer Palmisano een verklaring afleggen." De duur van de verklaring zal geen zeven uur zijn, de tijd die SCO ervoor gevraagd had, maar zal vier uur bedragen.

Computable liet woensdag al weten dat de rechtszaak op 26 februari 2007 volgens de huidige planning begint - indien SCO's bewijs afdoende is in de ogen van de rechter. SCO spande in maart 2003 een rechtszaak aan tegen IBM. Volgens de aanklager heeft IBM zonder toestemming code, waarop SCO claimt de rechten te bezitten, gepubliceerd in open source-vorm - specifiek: in Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Even 1 opmerking los van de inhoud; in het artikel van 6 juli werd gezegd:
IBM en SCO moeten hun bewijzen op 28 oktober van dit jaar indienen, met een uitloop tot 22 december voor reacties en aanvullingen. De feitenvinding eindigt 27 januari 2006. De rechter zal dan besluiten of de bewijzen van SCO tegen IBM goed genoeg zijn voor een rechtszaak. Indien dat zo is, kan de de zaak op 25 februari 2007 beginnen.

In het artikel van vandaag wordt er al gemeld dat de rechtzaak er komt. Wat weet computable wat ze nog niet gepubliceerd heeft?!

Ja, ok, begin in februari 2007 als alles loopt zoals gepland én indien SCO's bewijs volgens de rechter afdoende is.
Ok, aangepast (toegevoegt).
Maar je wist wel wat we bedoelden (want je had het vorige stuk ook trouw gelezen *knipoog*).

oepssss, IBM-ceo Sam Palmisano!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-08T12:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.