Microsoft ziet Europees beroep naar hoger hof gaan

Microsofts hoger beroep tegen de strenge veroordeling door de Europese Commissie (EC) wordt in behandeling genomen door de 'grand chamber' van het Europese Hof van Eerste Aanleg. De kwestie zou oorspronkelijk bij rechter Hubert Legal blijven.

Die magistraat is echter enigszins in opspraak geraakt door een kritisch artikel van zijn hand. Rechter Legal heeft naderhand verklaard dat het niet bedoeld was al kritiek op de werking van het Hof, maar als educatief materiaal voor rechtenstudenten om hun voor te bereiden op de complexe materie van de juridische praktijk.

 

Het is niet bevestigd dat de behandeling van Microsofts beroep door de hogere kamer voortkomt uit de ophef rondom Legal. Wel is het zo dat die dertienkoppige rechtbank, onder leiding van rechter Bo Vesterdorf, slechts één keer eerder bijeen is gekomen. Dat was om te oordelen over de relatie tussen internationale handelswetten en EU-wetgeving. Analisten stellen dat de 'promotie' van Microsofts beroep een teken is van het belang van die zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-11T13:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.