Investeerder gaat geld vragen voor WinZip

Investeringsbedrijf Vector Capital koopt het softwarebedrijf WinZip Computing. WinZip Computing is maker van het populaire in- en uitpakprogramma Winzip.

Volgens Vector hebben 140 miljoen mensen het programma gedownload; per week komen er 500.000 downloads bij. Het programma is dertig dagen gratis te gebruiken, daarna dient er betaald te worden. WinZip had echter geen duidelijk update-beleid en wie betaalde kreeg daar niets voor terug. Veel gebruikers lieten betaling daarom achterwege.

Volgens Chris Nicholson van Vector Capital gaat dit nu veranderen. Zo komen er voor de betalende gebruikers meer voordelen en wordt de niet-betalende gebruiker erop gewezen dat voor het programma betaald moet worden.

Vector Capital nam in 2003 Corel over. Het investeerde eerder in Flextronics, NetGravity, RealNetworks en Uunet. Zowel WinZip Computing als Vector Capital doen geen uitspraken over het bedrag dat met de overname is gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een erg goed alternatief voor Winzip is het gratis (blijvende) 7Zip: http://www.7-zip.org
Aardig is dat zip-bestanden gemaakt met 7Zip kleiner zijn dan Winzip ze maakt en het pakket ondersteunt daarnaast ook meer archiefformaten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-19T09:45:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.