Microsoft maakt Virtual Server SP1 betaalde update

Dit artikel delen:

Microsoft schrapt het geplande eerste Service Pack voor zijn virtualisatiesoftware Virtual Server. SP1 wordt nu een tweede release (R2) waar voor betaald moet worden.

De update voor de virtualisatiesoftware, afkomstig van het uitgekochte Connectix, is hiermee wel uitgebreider van eerst gepland. Eén van de nieuwe mogelijkheden is ondersteuning voor Linux. Dat open source besturingssysteem is tot op heden niet ondersteund als gast-platform, dus draaiend óp de virtuele server.

R2 voor Virtual Server 2005 komt in het vierde kwartaal van dit jaar uit. Een bèta-versie is reeds beschikbaar. Komend jaar komt Microsoft met een nieuwe, grotere update. Die moet in de tweede helft van 2006 gereed zijn en in de eerste helft voorafgegaan worden door de bèta-uitvoering. Eén van de nieuwe mogelijkheden is ondersteuning voor de hardware-matige ondersteuning van virtualisatie door processorproducenten Intel en AMD (respectievelijk VT en Pacifica).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-29T10:27:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.